Αρχική Νέα Τοπικά Παραδοσιακό Ελληνικό καυγά απήλαυσαν την Τετάρτη στο αεροδρόμιο 25 Ιταλοί

Παραδοσιακό Ελληνικό καυγά απήλαυσαν την Τετάρτη στο αεροδρόμιο 25 Ιταλοί

9

Αναστάτωση προκλήθηκε προχθές το μεσημέρι στο χώρο του αεροδρομίου κατά την άφιξη με την απογευματινή πτήση της Ολυμπιακής περίπου 25 Ιταλών που μετέχουν σε πρόγραμμα νεολαίας της «ΗΟΥΣ».
Τους επισκέπτες πήγε να παραλάβει το «καποδιστριακό» λεωφορείο του Δήμου Ομηρούπολης, αφού θα διέμεναν στο τουριστικό χωριό του Αίπους, όμως οι ισχυρές αντιδράσεις των οδηγών ταξί που βρίσκονταν στην πιάτσα του αεροδρομίου, απέτρεπαν την επιβίβασή τους.
Οι οδηγοί αντέδρασαν, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν μπορεί να παραλάβει άλλο μέσο μεταφοράς τους επισκέπτες, παρά μόνο τα ταξί που χρησιμοποιούν αποκλειστικά το χώρο για την δουλειά τους. Από την άλλη πλευρά ο οδηγός του λεωφορείου μπροστά στο μένος των αυτοκινητιστών αποχώρησε από το σημείο, ενώ οι επισκέπτες παρακολουθούσαν γεμάτοι απορία τα τεκταινόμενα, αδυνατώντας να κατανοήσουν τι ακριβώς συνέβαινε.
Λίγη ώρα αργότερα, το λεωφορείο γύρισε και πάλι στο χώρο του αεροδρομίου, αυτή τη φορά μαζί με τον Δήμαρχο Ομηρούπολης κ. Δημ. Παπαληό, που ανέλαβε ρόλο πυροσβεστικό για να κατευνάσει τα πνεύματα και να διευθετηθούν οι διαφωνίες. Τελικά, με τη διαβεβαίωση ότι παρόμοιο περιστατικό δεν θα επαναληφθεί και μετά από αρκετή καθυστέρηση, περίπου μιας ώρας, οι τουρίστες επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο του Δήμου και αναχώρησαν για το Αίπος.
Πάντως μπορεί οι οδηγοί των ταξί νομικά να καλύπτονται, δεδομένου ότι το δημοτικό λεωφορείο απαγορεύεται να κινείται εκτός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου, όμως τέτοια περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα μας και δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις στους επισκέπτες, από τα πρώτα μάλιστα λεπτά της άφιξής τους, δεν τιμούν κανέναν. Καλό θα ήταν οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες να μείνουν μακριά από την τουριστική ανάπτυξη και προβολή μας, όπως εξάλλου όλοι επιθυμούν.


Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ