Αρχική Νέα Τοπικά Απειλούν με μηνύσεις οι ταξιτζήδες αν κυκλοφορήσουν τα mini bus

Απειλούν με μηνύσεις οι ταξιτζήδες αν κυκλοφορήσουν τα mini bus

5

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, εάν δεν σταματήσουν άμεσα τα δρομολόγια του mini bus στις γειτονιές της πόλης, δηλώνουν οι οδηγοί ταξί, μετά και την απόφαση της Περιφέρειας που τους δικαιώνει.
Χθες τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ πραγματοποιήθηκαν κανονικά ενώ τα βλέμματα όλων στρέφονται στη σημερινή απόφαση των οδηγών των λεωφορείων που καλούνται να εξετάσουν τι μέλει γενέσθαι με τα δρομολόγια εντός των γειτονιών.
Οι εκπρόσωποι των ταξί είχαν χθες διαδοχικές συναντήσεις με το Νομάρχη και τον Διοικητή της Τροχαίας Χίου, τους οποίους διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και ότι εάν και σήμερα γίνουν δρομολόγια θα προβούν σε μηνύσεις. . Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρινούδης ετοιμάζει ήδη επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας για να συναντηθεί με τον κ. Τσίφτη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα των διαφορών ΚΤΕΛ και οδηγών Ταξί.

«Το δίκιο με το μέρος μας»

Με αφορμή το επεισόδιο που συνέβη προχθές στο αεροδρόμιο της Χίου με τους οδηγούς ταξί να μην επιτρέπουν στο «καποδιστριακό» λεωφορείο του Δήμου Ομηρούπολης να παραλάβει τουρίστες φιλοξενούμενους της «ΗΟΥΣ», ο πρόεδρος τους κ. Κίτρινος κατέθεσε στον «π» τη δική του εκτίμηση. «Δεν επιτρέπεται να επιβιβάζονται επισκέπτες σε λεωφορεία εντός του αεροδρομίου. Την αποκλειστική ευθύνη για την μεταφορά τους έχουν τα Ταξί και δεν το επιτρέψαμε σε κανέναν μέχρι σήμερα. Δεν είχε ειδοποιήσει το λεωφορείο του Δήμου για το περιστατικό, που δεν θα επαναληφθεί. Είναι μεγάλη η αγανάκτηση μας και δεν έχει δικαίωμα κανείς να παίζει με τα προβλήματα του κλάδου μας».

Νέες καταγγελίες

Ο κ. Κίτρινος ανέφερε μάλιστα ότι το λεωφορείο έχει δικαίωμα να μεταφέρει, βάση Νόμου, υπαλλήλους του Δήμου και μόνο ενώ κατήγγειλε ότι στο αεροδρόμιο λειτουργούν διάφοροι μηχανισμοί που με παράνομο τρόπο κερδίζουν χρήματα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ιδιωτικά φορτηγά που αναλαμβάνουν να μεταφέρουν βαλίτσες, κυρίως ελληνοαμερικάνων, παράνομα και με μόνο σκοπό το κέρδος. «Συνεννοηθήκαμε με την Αστυνομία ότι όποιος το επαναλάβει θα του αφαιρούνται οι πινακίδες και θα ακολουθεί μήνυση», ανέφερε ο κ. Κίτρινος.


Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ