Αρχική Νέα Τοπικά “Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Cine ΚΗΠΟΣ”: Μια σημαντική μάχη κερδήθηκε

“Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Cine ΚΗΠΟΣ”: Μια σημαντική μάχη κερδήθηκε

42


ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ…
“Η Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Σινέ Κήπος” δημιουργήθηκε από τη στιγμή που η ΔΑΕΧ πήρε τη γνωστή απόφαση ξεπουλήματος του Σινέ Κήπος και κατά συνέπεια της ιδιωτικοποίησης του Δημοτικού Κήπου.
 Η Πρωτοβουλία συγκροτήθηκε στη βάση μιας ανοιχτής συνέλευσης, με συλλογικές διαδικασίες χωρίς ιεραρχίες και αξιώματα, χωρίς να εκπροσωπείται ή να εκπροσωπεί κάποιους. Η συνεχής ενημέρωση και αφύπνιση των συνδημοτών μας, οι πολλαπλές δράσεις, η μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες και από τους φορείς έφερε θετικά αποτελέσματα. Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα δικαίωσαν τις θέσεις μας απόλυτα από κάθε πλευρά του θέματος.
Πραγματικά κερδήθηκε μια ουσιαστική μάχη γιατί
* έστω για φέτος ο Σινέ κήπος παραμένει δημοτικός.
* σώθηκε ο Δημοτικός κήπος από την ιδιωτικοποίηση
Το πιο ουσιαστικό όμως είναι ότι η μάχη αυτή κερδήθηκε με την αυτοοργάνωση των πολιτών μέσα από διαδικασίες που μας δείχνουν ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση των προβλημάτων μας από αυτούς που μας τα δημιούργησαν αλλά πρέπει να αναλαμβάνουμε τη δράση εμείς.


 …ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
Μετά και την απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα, η Δημοτική Αρχή Μεννή υποχρεώθηκε να ανακοινώσει την λειτουργία του Σινέ Κήπος στις 22 Ιούνη αλλά μόνο για αυτή τη χρονιά. Αδιάντροπο βέβαια είναι ότι με δηλώσεις τους προσπαθούν να βγουν μέχρι και υπερασπιστές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.
 Εκείνο που προκαλεί θλίψη και οργή είναι οι δηλώσεις των Μενή και Ηλιαδάκη που μας καλούν σε κοινό αγώνα για να δώσει το Υπουργείο Πολιτισμού την χρηματοδότηση που χρωστάει και το 2004 και το 2005. (Πότε ενημέρωσαν τους πολίτες της Χίου; Όταν δεν κατάφεραν να ξεπουλήσουν τον Δημοτικό Σινέ; )


Ας θυμηθούμε ότι:
* Το ποσοστό Χρηματοδότησης του Δήμου των 9.000 Ευρώ το κατείχε ο Δήμος από την πρώτη στιγμή κι όμως αρνιόταν να το δώσει γιατί όπως μας ξεκαθάρισε ο κ. Ηλιαδάκης ο Δήμος δεν έχει καμιά δουλειά με τον Δημοτικό Κήπο.
* Το Υπουργείο Πολιτισμού από πέρσι εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων και των ιδιωτικοποιήσεων που επίσης προωθεί, έκοψε τη χρηματοδότηση για το Σινέ Κήπος. Κι όμως οι δημοτικοί μας άρχοντες θυμήθηκαν τώρα την ύπαρξη του Υπουργείου, τις υποχρεώσεις του και την υποχρέωση του Δήμου να διεκδικήσει τα αυτονόητα.
* Στις 4 Μάη με συνοπτικές, ύποπτες και αυταρχικές  διαδικασίες υπέγραψαν το ξεπούλημα του Σινέ Κήπος και την ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού Κήπου. Μάλιστα ο Νομικός σύμβουλος του Δήμου βεβαίωνε ότι όλα είναι νόμιμα υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των  ιδιωτών και όχι των δημοτών.
* Η ίδια η απόφαση τους και η απόρριψη να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αυτόματα απέκλεισε κάθε περίπτωση  διαλόγου με τους δημότες. Ακριβώς με αυτήν την απόφαση απέκλεισαν κάθε δυνατότητα διεκδίκησης της χρηματοδότησης  από το Υπουργείο. Γιατί αυθαίρετα είχαν καταργήσει την σύμβαση και το πούλησαν σε ιδιώτη. Για ποιόν θα διεκδικούσαμε την χρηματοδότηση, για τον κ. Μαμούνα;;  
* Αν δεν υπήρχε η άμεση και η καθημερινή αντίδραση από την “Πρωτοβουλία” και η μεγάλη ανταπόκριση από την κοινωνία της Χίου σήμερα στο Δημόσιο Χώρο του Δημοτικού Κήπου θα γινόταν έργα ανακαίνισης σε τσάμπα οικόπεδο και με όλες τις συνέπειες για την ποιότητα του θερινού.
* Δεν δικαιούνται να απευθύνουν προτάσεις “συνεργασίας” προς την πρωτοβουλία δημοτών, ξαναβάζοντας την Μάσκα του “δημοκράτη-αγωνιστή”.
* Είναι αφερέγγυοι και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε αφού την ίδια πολιτική εφαρμόζουν εδώ και χρόνια.
 
ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ  ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ.
 
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών μας αγαθών και αναγκών με την προβολή της ταινίας “Μιλάγκρο” την Παρασκευή 17/6 και ώρα 21.00 έξω από το Σινέ Κήπος.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ CINE ΚΗΠΟΣ
www.geocities.com.chioscinema