Αρχική Νέα Οικονομία Ανησυχεί ο Επιμελητηριακός Όμιλος Αναπτυξης Ελληνικών Νήσων για τη συνεχιζόμενη απεργία στις...

Ανησυχεί ο Επιμελητηριακός Όμιλος Αναπτυξης Ελληνικών Νήσων για τη συνεχιζόμενη απεργία στις Τράπεζες

7


Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Προεδρείο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) σχετικά με τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης απεργίας των τραπεζοϋπαλλήλων, οι οποίοι αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στην προώθηση της μονομερούς ρύθμισης του ασφαλιστικού των τραπεζών που προωθεί η κυβέρνηση.Σημαντικά προβλήματα και δυσκολίες στις συναλλαγές των πολιτών (πληρωμή δανείων και καρτών) και αλλά και των επιχειρήσεων με τις τράπεζες (ακάλυπτες επιταγές, οικονομικές συναλλαγές μέσω τραπεζών) έχουν ήδη εμφανιστεί, πράγμα που προκαλεί σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας ιδίως στις επιχειρήσεις παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς.


Ο Επιμελητηριακός Όμιλος υποστηρίζει την διαλογική εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, χωρίς αιφνιδιαστικές ρυθμίσεις και θολές προθέσεις, που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις κατοχυρωμένες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η εργασιακή και κοινωνική ηρεμία και γαλήνη, αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη.


Για το σκοπό αυτό ο ΕΟΑΕΝ, καλεί την κυβέρνηση αλλά και τους τραπεζοϋπαλλήλους, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης ικανής να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων, και παράλληλα να δίνει βιώσιμη λύση στα ασφαλιστικά τους ταμεία.


Η παρατεταμένη κρίση που μαστίζει την Ελληνική αγορά, με την έλλειψη ρευστότητας και το γενικότερο μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με την παράταση της απεργιακής κινητοποίησης της ΟΤΟΕ, ενώ βρίσκει αντίθετες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Νησιώτικων περιοχών της χώρας μας.