Αρχική Νέα Οικονομία Ρεγκούζας: Πρέπει να συγκλίνουν οι Αντικειμενικές με τις αγοραίες τιμές ακινήτων

Ρεγκούζας: Πρέπει να συγκλίνουν οι Αντικειμενικές με τις αγοραίες τιμές ακινήτων

20


Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και στο καθεστώς διακίνησης των καυσίμων για την πάταξη του λαθρεμπορίου προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζας σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”.


“Οι λεγόμενες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων απέχουν από τις αγοραίες και είναι ώρα να συγκλίνουν. Μέχρι τώρα αναπροσαρμόζονταν κάθε δύο χρόνια και φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος χωρίς αναπροσαρμογή, η οποία αποτελεί πλέον αναγκαιότητα”, επισημαίνει ο κ. Ρεγκούζας και προσθέτει ότι η διαδικασία για την αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη “με ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη κοινωνική ευαισθησία”.


Σχετικά με την προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, ο υφυπουργός Οικονομίας τόνίζει ότι το θετικό αποτέλεσμα “εξασφαλίζεται με την ολοκλήρωση της εφαρμογής όσο το δυνατόν ταχύτερα όλων των διαδικασιών που έχουν σχέση με τη νέα τεχνολογία. Η Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση με πολύ γοργούς ρυθμούς. Με την διασταύρωση των στοιχείων και των αποτελεσμάτων φιλοδοξούμε να περιορίσουμε κατ’ αρχήν τη μάστιγα των πλαστών και εικονικών τιμολογίων και από την άλλη πλευρά να περιορίσουμε τη διαφυγή του ΦΠΑ των εισαγομένων προϊόντων και να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα του λαθρεμπορίου”.

Πηγή: ΜΠΕ