Αρχική Πολιτισμός Στο «ΘΗΣΕΑ» και το «REX»

Στο «ΘΗΣΕΑ» και το «REX»

10

Άρχισε η μελέτη για την αναπαλαίωση του σινέ «ΡΕΞ», η οποία εντάχθηκε στα ολοκληρωμένα αστικά προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ, ενώ η δαπάνη του σχετικού έργου έχει ενταχθεί στο «ΘΗΣΕΑ».
Πριν λίγες ημέρες η Κτηματική Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου παραχώρησε το κινηματοθέατρο στο Δήμο Χίου με σύμβαση 50ετούς εκμετάλευσης. Το «REX» αναμένεται να λειτουργήσει ως κινηματογράφος και θέατρο ενώ θα αξιοποιηθεί κατάλληλα και ο υπόγειος χώρος του για την παρουσίαση εκθέσεων. Εκεί πρόκειται να στεγαστεί και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου, γεγονός που θα το βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση και ευελιξία των παραγωγών του.
Όσον αφορά τη λειτουργία του κτηρίου, ο κ. Αν. Λάρδας δήλωσε στον «π» ότι «αν έρθουν έγκαιρα τα χρήματα απ’ το ΘΗΣΕΑ μπορούμε να ξεκινήσουμε σ’ ένα χρόνο, αλλά παράλληλα θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε και σ’ άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα».
Ύστερα από 7 χρόνια προσπαθειών, το «REX» πέρασε οριστικά πλέον στη δικαιοδοσία του Δήμου Χίου, «από τώρα ωστόσο αρχίζει νέος αγώνας για να το ολοκληρώσουμε», κατέληξε ο κ. Λάρδας.


Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, 17/06/2005