Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Έκθεση για τους παππούδες και τις γιαγιάδες της ομογένειας

Ομογένεια: Έκθεση για τους παππούδες και τις γιαγιάδες της ομογένειας

10

Εξαιρετικές εντυπώσεις αφήνει η έκθεση φωτογραφίας της ομογενούς φωτογράφου, Γεωργίας Μεταξά, με θέμα τους Έλληνες παππούδες και τις Ελληνίδες γιαγιάδες της Μελβούρνης. Την έκθεση οργάνωσε η Αυστραλοελληνική Πρόνοια Μελβούρνης και Βικτωρίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του φορέα να καθιερώσει τον Ιούνιο ως μήνα των ηλικιωμένων, όπως επισημαίνει ο Νέος Κόσμος. Η έκθεση καταγράφει την πορεία των Ελλήνων της πρώτης γενιάς, που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Μελβούρνη και τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Η Γεωργία Μεταξά, μία καταξιωμένη Ελληνοαυστραλέζα φωτογράφος της δεύτερης γενιάς, επένδυσε την τέχνη της και την ευαισθησία της στην αναπαραγωγή παλαιών φωτογραφιών, καθώς και στη φωτογράφηση παππούδων και γιαγιάδων που συμμετείχαν στο “πρότζεκτ” της Πρόνοιας. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Άφησε κατάπληκτους ομογενείς και αλλογενείς που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια.

Ο υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών και βοηθός του πρωθυπουργού σε Θέματα Πολυπολιτισμού, Γιάννης Πανατζόπουλος, που έκανε τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης συνεχάρη τη Γεωργία για τη δουλειά της και την Πρόνοια για την πρωτοβουλία της. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη “καταγραφής της ιστορίας ων Ελλήνων της Μελβούρνης με κάθε διαθέσιμο μέσο” και διαβεβαίωσε για την άμεση συμπαράσταση της πολιτειακής κυβέρνησης σε τέτοιες προσπάθειες.

Τη δουλειά της Γεωργίας και της Πρόνοιας εξήραν, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος ης Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Ελευθέριος Κουβαριτάκης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Βικτωρίας κ. Γεώργιος Λεκάκης, που χρηματοδότησε την έκθεση.

Η Έκθεση στεγάζεται στο Atrium του Federation Square της Μελβούρνης και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 24 Ιουνίου.


Πηγή: ΜΠΕ