Αρχική Νέα Τοπικά «Αρσινόη» στη θέση της «Παναγιάς»;

«Αρσινόη» στη θέση της «Παναγιάς»;

26

Η οικονομικά προσοδοφόρα επιδότηση του Υπουργείου Αιγαίου για τη γραμμή Χίου – Ψαρών στην εταιρία που θα ανακηρυχθεί πλειοδότρια, έχει προσελκύσει πολλούς μνηστήρες και δείχνει να αποτελεί το πρώτο πεδίο της σύγκρουσης Βεντούρη – Μανούση στα νερά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Saos και C-Link

Το πλοίο που μέχρι σήμερα κάλυπτε τις ανάγκες των Ψαρών, το «Παναγία Ψαριανή», συμφερόντων Απ. Βεντούρη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα αποχωρήσει, αφού, όπως όλα δείχνουν, τη γραμμή πιθανότατα θα αναλάβει η εταιρία «SAOS FERRIES», συμφερόντων Φ. Μανούση. Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι αύριο, όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού.
Το πλοίο του κ. Μανούση, «ΑΡΣΙΝΟΗ», που μέχρι τις 30/6 θα εκτελεί τα καθημερινά δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη, φαίνεται να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του «Ψαριανή», που κατά κοινή ομολογία εκτέλεσε σε ικανοποιητικό βαθμό την αποστολή του.

Κόντρα των δύο εταιρειών;

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο χώρο της ακτοπλοΐας απαντούν με τη φράση «ο κύβος ερίφθη», ερμηνεύοντας την κίνηση Μανούση, ως την πρώτη επίσημη «κόντρα» με τον Απ. Βεντούρη της ΝΕΛ για τα δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Η προσπάθεια της «SAOS FERRIES» να εδραιωθεί στις γραμμές έχει προκαλέσει «αμυντικές» συζητήσεις στην ΝΕΛ, που δεν βλέπει τη μάχη να περιορίζεται μόνο στα εσωτερικά δρομολόγια της άγονης αλλά κρατά επιφυλάξεις για την στάση του κ. Μανούση και στα κεντρικά δρομολόγια Πειραιά- Χίου – Μυτιλήνη.
Εάν μάλιστα επαληθευτεί και το επόμενο διάστημα ότι παραδοσιακός μεγαλοακτοπλόος έχει ήδη εκδηλώσει (και τοπικά) το ενδιαφέρον του να μπει «σφήνα» σε Μανούση και ΝΕΛ, τότε τα δεδομένα αλλάζουν άρδην και εισερχόμαστε σε μια νέα κατάσταση, που ας ελπίσουμε ότι θα εξελιχθεί επ’ ωφελία μας.


Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ