Αρχική Νέα Τοπικά Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κύμη;

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κύμη;

130

Νέο επικείμενο δρομολόγιο αναμένεται ν’ ανακουφίσει σημαντικά τη δυνατότητα πρόσβασης των νησιωτών στην κεντρική Ελλάδα, αφού πολύ πιθανή θεωρείται η σύνδεση της Κύμης με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ύστερα και απ’ τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Σ’ αυτή, τη Χίο εκπροσώπησαν ο αντινομάρχης κ. Ν. Νύκτας, ο δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Β. Ατσάλης και η κ. Ξένη Φύλλα – Γιούργη, ενώ στην ίδια συνάντηση παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Τζοάνος, ο πρώην υπουργός κ. Κεδίκογλου, όλοι οι βουλευτές Ευβοίας καθώς και εκπρόσωποι φορέων των νησιών του Β. Αιγαίου και των Σποράδων. Παρ’ ότι η συζήτηση για το θέμα διεξήχθη σε έντονο κλίμα, κατέληξε σε ψήφισμα, το οποίο υπογράφηκε απ’ όλους, μέσα απ’ το οποίο ζητούνται:

α) Να χρηματοδοτηθεί ο οδικός άξονας Κύμης – Χαλκίδας – Εθνικής Οδού από το Δ΄ Κ.Π.Σ. ώστε να γίνεται η διαδρομή Αθήνα – Κύμη σε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

β) Ν’ αναπτυχθούν νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Χίο – Λέσβο – Λήμνο και Αλεξανδρούπολη.

γ) Να πραγματοποιηθεί τέλος σύσκεψη στη Λήμνο, για την περαιτέρω προώθηση του θέματος, καθώς και συνεννόηση με τους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Εμπορικής Ναυτιλίας για να μεταφερθούν τα αιτήματα αυτά.


Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ