Αρχική Πολιτισμός ΕΛΜΕ Χίου για Θερινό Cinema

ΕΛΜΕ Χίου για Θερινό Cinema

13

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Χίου, κατά τη συνεδρίασή του της 18ης Ιουνίου 2005, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τη δημοτική αρχή του Δήμου Χίου τη συνέχιση της λειτουργίας του δημοτικού θερινού κινηματογράφου με τα χαρακτηριστικά που τον είχαν καθιερώσει ως ένα επιτυχημένο θεσμό στη συνείδηση των συμπολιτών και των επισκεπτών του νομού μας. Αναμφίβολα το cine κήπος υπήρξε, και είναι ανάγκη να συνεχίσει να υπάρχει, ως ένα πολύτιμο ψυχαγωγικό εργαλείο αλλά και ως μέσο και βήμα κατάθεσης ποιοτικής πολιτιστικής πρότασης από πλευράς Δήμου Χίου.
Ως εκ τούτου το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του τόσο με την ουσία της ενοικίασης, που χωρίς επιτυχία επιχειρήθηκε, σε ιδιώτες του δημοτικού θερινού κινηματογράφου, όσο και με τους άστοχους χειρισμούς που έγιναν, με τους οποίους εντέλει πλήττεται η αξιοπιστία και το κύρος του κορυφαίου αυτοδιοικητικού θεσμού.
Τέλος η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χίου χαιρετίζει την άμεση αντίδραση πολιτών και φορέων που ανάγκασαν τη διοίκηση της ΔΑΕΧ να αναθεωρήσει τις αρχικές αποφάσεις της, υποχρεώνοντάς την να τιμήσει την υπογραφή της στην προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Επισημαίνεται όμως ότι από την πλευρά του το ΥΠ.ΠΟ οφείλει να αποδειχθεί ,έστω και καθυστερημένα, συνεπές στις υποχρεώσεις του οι οποίες απορρέουν από τη σύμβαση αυτή, καταβάλλοντας τα οφειλόμενα ποσά.