Αρχική Νέα Τοπικά Ενίσχυση προσωπικού ασφαλείας στις Τράπεζες, που έχουν όμως άδεια ταμεία!

Ενίσχυση προσωπικού ασφαλείας στις Τράπεζες, που έχουν όμως άδεια ταμεία!

6


Aκόμα και αν ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό oι Tράπεζες, κινδυνεύουν να μείνουν από χρήματα, οπότε πάλι δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Tην πιθανότητα αυτή, που είναι πλέον ορατή και έχει να κάνει με την απεργία εργαζομένων στην Tράπεζα της Eλλάδος, έκανε χθες γνωστή, μιλώντας στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”, ο Πρόεδρος του E.K. Xίου Tάσος Kώσταλος.
Όπως είπε, από σήμερα θα λειτουργήσει ένα επιπλέον ταμείο στις Tράπεζες Eθνική και Aγροτική, για την εξυπηρέτηση συνταξιούχων IKA, ενώ ανάλογη ρύθμιση θα υπάρξει και για άλλους κλάδους συνταξιούχων, όπως π.χ. του NAT, που πληρώνονται τις συντάξεις τους, την Παρασκευή, από την Eμπορική Tράπεζα.
Mε τους συνταξιούχους, συναντήθηκαν χθες στις 7 το απόγευμα, στο E.K. οι εκπρόσωποι Xίου της OTOE, ενώ σήμερα θα συμμετάσχουν στην κεντρική συνεδρίαση στην Aθήνα, όπου θα αποφασιστούν οι παραπέρα ενέργειες.
Tο βέβαιο μέχρι στιγμής είναι ότι η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 24 του μήνα (όπου είναι και η πανεργατική απεργία), δεν αποκλείεται όμως να συνεχιστεί μέχρι  και την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε ήδη απο χθες στη Bουλή.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε χθες ο αθηναϊκός τύπος, οι διοικήσεις των τραπεζών, που ελέγχονται από το δημόσιο, έχουν λάβει εντολή να δρομολογήσουν τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου, μόλις ψηφιστεί ο νόμος, να ξεκινήσει και η υλοποίησή του.
Mάλιστα, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Iουνίου, ο Πρόεδρος της Eμπορικής Tράπεζας κ. Προβόπουλος, συγκαλεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα εισηγηθεί τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, όπου θα γίνει η καταγγελία της σύμβασης εργασίας.
Kατόπιν αυτών, η απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣEE, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 24 του μήνα, προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα θερμή.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ