Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Θεατρική παράσταση από τους μαθητές στη Βολισσό

Θεατρική παράσταση από τους μαθητές στη Βολισσό

25

Θεατρική παράσταση με το έργο του Μιχάλη Παπαμαύρου “Κλαδούρα” παρουσιάζουν την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία του Πυθώνα, στη Βολισσό, οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Βολισσού.
Πρόκειται για το ηθογραφικό διήγημα του μεγάλου Βολισσιανού παιδαγωγού το οποίο διασκεύασαν σε θεατρικό οι μαθητές του σχολείου και που απέσπασε ειδική τιμητική διάκριση κατά τους πρόσφατους Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες Β. Αιγαίου.
Την επιμέλεια της παράστασης είχαν οι καθηγήτριες Μένη Τσελέγκα και Γιάννα Σταθάτου. Η θεατρική δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πολιτιστικού προγράμματος του Γυμνασίου Βολισσού που υλοποιήθηκε κατά τη φετινή χρονιά, προκειμένου να τιμηθεί ο Μιχάλης Παπαμαύρος, αυτή η κορυφαία μορφή της ελληνικής εκπαίδευσης, το όνομα του οποίου πρόκειται να δοθεί στο σχολείο (“μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από την πλευρά των αρμοδίων φορέων” επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Γυμνασίου).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση και του άλλου πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου “Βολισσός: Αναζητώντας το χθες στο σήμερα”, που ασχολήθηκε με την αρχιτεκτονική της Βολισσού, όπου την επιμέλεια είχε η καθηγήτρια Μαρία Ιορδανάκη.