Αρχική Πολιτισμός Πρεμιέρα σήμερα για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ “cine ΚΗΠΟΣ”

Πρεμιέρα σήμερα για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ “cine ΚΗΠΟΣ”

15

Με την ταινία “Τα παιδιά της χορωδίας” ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου τις προβολές του ο Δημοτικός Θερινός cine-ΚΗΠΟΣ.
Η ταινία που χαρακτηρίστηκε ς η “ευρωπαϊκή ταινία- φαινόμενο” που έλαβε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου της Αθήνας, είναι θα λέγαμε ταινία αφιερωμένη και στον αγώνα της “Πρωτοβουλίας Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Σινέ Κήπος”, που κατάφερε να κρατήσει ανοικτό τον κινηματογράφο.
Η ταινία αποτελεί και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κριστόφ Μπαρατιέ, που μας πηγαίνει στα 1948 όταν ο Κλεμέντ Ματιέ (Ζεράρ Γινιό) ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σε ένα σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Εκεί μένει έκπληκτος από τη σκληρή πραγματικότητα της σχολικής ρουτίνας και κυρίως από τις ακραίες και αναποτελεσματικές μεθόδους ου μέχρι τώρα εφάρμοζε ο διευθυντής Ρασίν (Φρανσουά Μπερλάν).
Ο Ματιέ αποφασίζει να αρχίσει έναν αγώνα για να προσφέρει μια πνοή αλλαγής στο αυστηρό ίδρυμα, διδάσκοντας στους μαθητές του τη μαγεία και τη δύναμη της μουσικής, αλλάζοντας έτσι τις ζωές τους για πάντα…
“Ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους…
Μόνο που κάποιος έπρεπε να τους το μάθει”.
Ώρες προβολών: 21.00 & 23.00