Αρχική Νέα Τοπικά Αλληλεγγύη σε τράπεζες- ΟΤΕ από Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Αλληλεγγύη σε τράπεζες- ΟΤΕ από Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

11

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στις τράπεζες και στον ΟΤΕ εκφράζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε κοινή δράση και αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση σημειώνεται:
“… Η βαθιά αντιλαϊκή και ταξική κυβερνητική πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και υλοποιεί αντεργατικές κατευθύνσεις της Ε.Ε., με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία που έχει απομείνει στο δημόσιο, κατεδαφίζοντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων σε τράπεζες, ΟΤΕ, λιμάνι, διυλιστήρια κ.α….
“Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον πολυήμερο και δίκαιο αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων, απαιτώντας την απόσυρση της αντεργατικής τροπολογίας για το ασφαλιστικό των τραπεζών και τη δημιουργία ενιαίου ταμείου κύριας και ενιαίου ταμείου επικουρικής σύνταξης για τους τραπεζοϋπαλλήλους. Ακύρωση της κατάπτυστης σύμβασης που υπέγραψε ο ΟΤΕ με την πλειοψηφία της ΟΜΕ- ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ)”.