Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διακρίσεις δημοτικών σχολείων σε καλλιτεχνικούς αγώνες

Διακρίσεις δημοτικών σχολείων σε καλλιτεχνικούς αγώνες

27


Στους Καλλιτεχνικούς και Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2004-2005 πέτυχαν Πανελλήνια διάκριση τα παρακάτω σχολεία Α/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.


ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
3ο Δημ.  Σχολείο Μυτιλήνης
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης βραβεύτηκε με το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το δίκτυο προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού με θέμα: ” Η συμβίωση σε μια Πολυπολιτισμική Κοινωνία”.
 Συγκεκριμένα το βραβείο κέρδισε η ομάδα των μαθητριών της Ε΄ τάξης του Σχολείου αποτελούμενη από τις : Βάλλη Ευδοκία, Ίρινα Μάτα, Καμάτσου Μαρία, Μουστάκα Ελένη, Κοντοκώστα Ραφαέλα που με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Αγγελικής Κρικλάνη, εκπόνησαν και υπέβαλαν σχετική εργασία.


1ο Δημ. Σχολείο Μύρινας 
α) Σε Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα : ” Σημαία για τον πλανήτη Γη “, η μαθήτρια Γιαγκούση Ήρα-Κυριακή προκρίθηκε στους εξήντα (Πανευρωπαϊκά) πρώτους.
β) Στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό συνέντευξης με θέμα : ” Η συμβίωση σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία “, η Ε΄ Τάξη, με δασκάλα την κ. Ευανθία Μητσιάδου, βραβεύτηκε από το ΥΠ.Ε.Π.Θ.


2ο Δημ. Σχολείο Μύρινας  
Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτών και καλλιτεχνικών εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (Ε.Η.Σ.), η μαθήτρια Μπακλατζή Μαρία, διακρίθηκε σε γραπτή εργασία (έκθεση) με θέμα : ” Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άλλοτε και τώρα “.


3ο Δημ. Σχολείο Μύρινας
α) Στη 2η BIENNALE παιδικής ζωγραφικής Ξάνθης, (με συμμετοχή έργων από όλες τις Ηπείρους), διακρίθηκαν οι μαθητές Ζλατάνου Αφροδίτη και Μαυράκης Αριστοτέλης.
β) Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό γραπτών και καλλιτεχνικών εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (Ε.Η.Σ.), η μαθήτρια Ζαγκλαβάρα Φωτεινή διακρίθηκε και βραβεύτηκε με χρηματικό ποσό σε καλλιτεχνική εργασία (ζωγραφική) με θέμα : ” Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άλλοτε και τώρα “.


ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ
2ο Δημ. Σχολείο Χίου
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου πήρε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής της Παιδικής Helmepa 2004 με θέμα: ” Ας γίνουμε πρωταθλητές στην καθαριότητα των ακτών μας”.


3ο Δημ. Σχολείο Χίου
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον 23ο Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων 2004, για τη συμμετοχή μαθητών του με γραπτή εργασία. 


ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
Δημ.  Σχολείο Αγίου Κηρύκου 
Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον 23ο Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων 2004, για τη συμμετοχή μαθητών του με γραπτές  εργασίες. 
Στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές τους που πέτυχαν στην ευγενική τους προσπάθεια εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε υγεία, δύναμη ψυχική και καλή πρόοδο.


               Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
                                      ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ- ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ
          ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
         ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


         Ρούγγος Δημήτριος