Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διήμερο περιβαλλοντικών εκδηλώσεων από τη Β’ βαθμια Εκπαίδευση

Διήμερο περιβαλλοντικών εκδηλώσεων από τη Β’ βαθμια Εκπαίδευση

6


Σε δεκατέσσερα σχολεία ( Γυμνάσια, Τ.Ε.Ε., Ενιαία Λύκεια και στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, πεντακόσιοι μαθητές ( ποσοστό 16%) και εξήντα καθηγητές ( ποσοστό 11% ) ασχολήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρόνια με τα προγράμματα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Αυτοί υλοποίησαν εικοσιέξι προγράμματα, δεκατέσσερα από τα οποία θα παρουσιαστούν στο Περιβαλλοντικό Διήμερο 2005 στις 24 και 25 Ιουνίου 2005 και στις 7:00 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.
Παράλληλα όλα τα προγράμματα θα παρουσιαστούν με αφίσες στην Πινακοθήκη του Δήμου Χίου .
Στο Διήμερο θα παρουσιαστούν:
την πρώτη μέρα (Παρασκευή 24/6) εκείνα τα προγράμματα των οποίων το θέμα τους έχει σχέση με τη Χίο. Ενώ την δεύτερη μέρα (Σάββατο 25/6) τα προγράμματα με Γενικότερα Περιβαλλοντικά Θέματα.
Τα προγράμματα αυτά όπως εκτίθεται και στην Πινακοθήκη του Δήμου Χίου εντάσσονται στις παρακάτω έξι υποενότητες:


1. Θάλασσα – Περιβάλλον και Πολιτισμός
2. Χίος –  Φυσικό Περιβάλλον
3. Χίος – Περιβάλλον και Πολιτισμός
4. Περιβάλλον και Θρησκεία
5. Αναβάθμιση του Σχολικού Περιβάλλοντος.  Και
6. Γενικότερα  Περιβαλλοντικά Θέματα.
Οι εκδηλώσεις μας πλαισιώνονται με χαιρετισμούς και παρεμβάσεις ειδικών επιστημόνων και παραγόντων της εκπαίδευσης, βραβεύσεις μαθητικών περιβαλλοντικών ομάδων, όπως αυτή του 2ου Γυμνασίου Χίου η οποία διακρίθηκε στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ΄΄Πράσινη Εβδομάδα 2005’’ και αυτή του 3ου Γυμνασίου για την εργασία της υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., του Δήμου Χίου, του Γραφείου Περιβαλλοντικής της Δ.Δ.Ε Χίου, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Μεταφορών, με θέμα: ΄΄Οικολογική Αυτοκίνηση΄΄ την οποία είδαμε αναλυτικά σε σχετική εκδήλωση τον περασμένο χειμώνα. 
Περιλαμβάνει επίσης την βράβευση των έργων που ξεχώρισαν από τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα το Περιβάλλον και το Διαγωνισμό Λογοτύπου για το ΚΠΕ  Ομηρούπολης, τους οποίους και είχε προκηρύξει το Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης,
 Οι εκδηλώσεις μας θα ολοκληρωθούν με επίδοση αναμνηστικών Επαίνων σε όλες τις περιβαλλοντικές ομάδες των συμμετεχόντων Περιβαλλοντικών ομάδων ανά σχολείο Δ. Ε.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να παρευρεθείτε και να παρακολουθήσετε τις εργασίες των περιβαλλοντικών ομάδων, να μοιρασθείτε μαζί μας την μοναδική εμπειρία που μας χαρίζει η έρευνα και η γνώση μέσω της περιβαλλοντικής προσέγγισης του τόπου μας αλλά και η επαφή μας με θέματα γενικότερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Και τελικά να διαπιστώσετε το ότι το σχολείο με την  Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αλλά και με τις άλλες Σχολικές Δραστηριότητες έχει και άλλες διαστάσεις.