Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Φιλοζωϊκός Σύλλογος: πιθανή δηλητηρίαση πτηνών, απειλή και για ανθρώπους

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: πιθανή δηλητηρίαση πτηνών, απειλή και για ανθρώπους

8


Με το θέμα των νεκρών γλάρων στην περιοχή του Παρθένη, ύστερα από τα δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 7 & 8 Ιουνίου, ασχολείται η ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού Συλλόγου.
Ο σύλλογος κάνει την επισήμανση ότι επιβάλλεται σε περίπτωση που διαπιστωθούν εκ νέου θάνατοι γλάρων στην περιοχή να “αποσταλούν άμεσα τα πτώματα στο Ινστιτούτο Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων, αφού πιθανή δηλητηρίαση πτηνών κοντά σε κατοικημένη περιοχή δεν αποτελεί απειλή μόνο για τα ζώα και τα πουλιά αλλά και για τους ανθρώπους”.
Ο Φιλοζωϊκός διαπίστωσε την ύπαρξη 16 νεκρών γλάρων εκατέρωθεν της οδού προς το χώρο απόθεσης απορριμμάτων του Δήμου και δέκα στη νότια όχθη του ποταμού. Τα πτηνά ήδη βρίσκονταν σε κατάσταση αποσύνθεσης και έτσι δεν ήταν δυνατόν να γίνει νεκροψία. Το γεγονός ότι δέκα ημέρες μετά (18 Ιουνίου) δεν βρέθηκαν άλλα νεκρά πουλιά, δημιουργεί την εκτίμηση ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και οφείλεται σε κάτι που έφαγαν ή ήπιαν.
“Εφόσον δεν είναι δυνατόν τα μέλη του Συλλόγου να επισκέπτονται καθημερινώς την περιοχή, η ευθύνη εναπόκειται στους δημοτικούς υπαλλήλους και σε όσους διασχίζουν το δρόμο για να πετάξουν τα σκουπίδια τους από της Κόρης το Γεφύρι και μετά”, καταλήγει η ανακοίνωση.