Αρχική Νέα Τοπικά Συνεχίζεται η απεργία στις τράπεζες και την ερχόμενη εβδομάδα

Συνεχίζεται η απεργία στις τράπεζες και την ερχόμενη εβδομάδα

5


Να κλιμακώσει τον απεργιακό αγώνα στις τράπεζες αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ παρατείνοντας την απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 27 και 28 Ιουνίου.


Το πρωϊ της Δευτέρας 27 Ιουνίου, η ΟΤΟΕ καλεί σε συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας την ώρα που θα συνεδριάζει το ΔΣ της τράπεζας.


Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που θα επιχειρηθεί από την Εμπορική μονομερής καταγγελία της διμερούς συμφωνίας που καθορίζει το ασφαλιστικό, χιλιάδες εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε μαζικές αγωγές κατά της τράπεζας διεκδικώντας το σύνολο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί επίσης ότι την Πέμπτη 30 Ιουνίου (μέρα που πιθανώς θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των τραπεζών), προγραμματίζει συγκέντρωση τραπεζοϋπαλλήλων από όλη την Ελλάδα έξω από τη Βουλή.


Επίσης, οι τραπεζοϋπάλληλοι αναφέρουν ότι θα συμμετάσχουν δυναμικά στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ έχουν παράλληλα προγραμματίσει συγκέντρωση απεργών – επιτροπή περιφρούρησης έξω από το κατάστημα της Εθνοκάρτας στην Καλλιθέα αλλά και σε άλλες τράπεζες της περιοχής.


Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι “οι κινητοποιήσεις αυτές θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές πάλης για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων”.


ΠΗΓΗ: in.gr.