Αρχική Νέα Τοπικά Σταθερή η υγεία του σομαλού πρόσφυγα- ΕΔΕ στο Λιμενικό

Σταθερή η υγεία του σομαλού πρόσφυγα- ΕΔΕ στο Λιμενικό

6


Σταθερή παρέμεινε η κατάσταση της υγείας του 22χρονου Ουαλίντ από τη Σομαλία και κατά τη χθεσινή μέρα, ύστερα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση που δέχθηκε το πρωί της Τρίτης όταν μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο υπάρχει ανάγκη για αίμα, αφού το Τμήμα αιμοδοσίας χρειάστηκε να δώσει 20 συνολικά μονάδες ώστε να κρατηθεί στη ζωή ο τραυματίας μετανάστης.
Σύμφωνα με πληροφορίες προβλήματα φέρει στο κάτω άκρο όπου σίγουρα θα υπάρξει ακρωτηριασμός δακτύλων, όπως και στο γόνατο.
Η εκτενή αναφορά στο ζήτημα του τραυματισμού του Ουαλίντ από προπέλα σκάφους κατά την προσπάθεια ανέλκυσης του ίδιου και των άλλων 24 μεταναστών , ανοικτά της Χίου από σκάφος του λιμενικού, οδήγησε τη Λιμενική Αρχή σε διευκρινήσεις για το συμβάν.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Μιχάλης Παριάρος, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και ακόμα δεν είναι γνωστό πως συνέβη ο τραυματισμός ενώ διεξάγεται ΕΔΕ.
Όταν αναποδογύρισε γη ξύλινη βάρκα που μετέφερε τα 25 άτομα η μηχανή ήταν σε λειτουργία, ενώ στις περιπτώσεις περισυλλογής ναυαγών (όπως  στη συγκεκριμένη) το σκάφος του λιμενικού λειτουργεί κανονικά με κλειστές μηχανές, μας είπε ο κ. Παριάρος που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκδοχή ο τραυματισμός να έγινε από την προπέλα της ξύλινης βάρκας
Ιδιαίτερα αναφορά έγινε για την αυτοθυσία που έδειξε μέλος του πληρώματος του Λιμενικού, όπου κατάφερε να σώσει 4 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στην καμπίνα. Μάλιστα μια γυναίκα είχε μπλεχτεί με σκοινί, γεγονός που έκανε ιδιαίτερη δύσκολη τη διάσωσή της.
Πάντως οι ευθύνες δεν επιρρίπτονται στους λιμενικούς που πολλές φορές έχουμε προβάλει τόσο την αυτοθυσία όσο και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.
Ευθύνες επιρρίπτονται στην πολιτική που ακολουθείται με εντολές για “ασφαλή αποτροπή” που θέτουν όμως σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των μεταναστών που αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο δεν λογαριάζουν κανένα κίνδυνο.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ