Αρχική Νέα Τοπικά Χίος, ελεγχόμενη πόλη! η κλειστή προκυμαία επεκτείνει τη “μπλε ζώνη”

Χίος, ελεγχόμενη πόλη! η κλειστή προκυμαία επεκτείνει τη “μπλε ζώνη”

7Συνάντηση με το Δήμαρχο Χίου θα έχουν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι οι κάτοικοι της οδού Λιβανού, που από σήμερα το βράδυ καλούνται να απομακρύνουν τα σταθμευμένα οχήματά τους ώστε στο όνομα της κλειστής Προκυμαίας να γίνει διπλής κατεύθυνσης ο προαναφερόμενος δρόμος.
Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε από την Επιτροπή κυκλοφορίας από σήμερα το βράδυ στις 7.00 μ.μ. έχουμε την εφαρμογή του μέτρου με ένα ρεύμα κίνησης μόνο στην Προκυμαία και ολικό κλείσιμό της από την ώρα που θα φύγει το πλοίο.
Πάντως η απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας είναι άγνωστο αν θα κολλήσει πέρα από τις διαμαρτυρίες και σε τυπικά προβλήματα, όπως είναι η επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο της διπλής κατεύθυνσης και η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό Μιχάλων και Μουσείου.
Ήδη στους συγκεκριμένους δρόμους οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην σήμανση με μπλε λωρίδες, μέτρο με το οποίο οι αντιπολιτεύσεις είχαν διαφωνήσει πέρυσι το Σεπτέμβριο.
Ετσι η πόλη της Χίου εμφανίζει μια εικόνα απαράδεκτη, με ελεγχόμενη στάθμευση σε πάρα πολλούς δρόμους.
Συγκεκριμένα ενώ το μέτρο ξεκίνησε με ομόφωνη απόφαση για ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ εφαρμογή γύρω από το Δημοτικό Κήπο, σήμερα στάθμευση με ΠΛΗΡΩΜΗ γίνεται σε Βενιζέλου, Ροδοκανάκη, Λάδης, περιφερειακό Κάστρου (πίσω από Δημαρχείο) και τώρα επέκταση σε Μιχάλων και Μουσείου!
Μάλιστα επί της οδού Μιχάλων τέτοια έίναι η σπουδή του Δήμου Χίου που δεν διακρίναμε να έχουν αφήσει χώρο για στάθμευση λεωφορείων, αφού εκεί βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και παρ’ όλο που η Δημοτική Αρχή επιμένει οτι δεν της έχει φέρει κέρδη, εντούτοις δημιουργεί ένα τείχος όπου ο κάθε οδηγός θα πρέπει να πληρώνει για να παρκάρει.
Και το ωραίο είναι ότι ανεξάρτητα αν κάποια στιγμή η προκυμαία θα ανοίξει για τα οχήματα, θα μας μείνει πεσκέσι η “μπλε” ζώνη.
Να τονίσουμε επίσης ότι με την ίδια απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας προβλέπεται και η επέκταση των δρομολογίων των λεωφορείων από τους χώρους στάθμευσης σε Ράμνης, Καλουτά και Ναυτικό Όμιλο μέχρι τη 1.00 π.μ., προς εξυπηρέτηση των εποχούμενων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα το πρωί να έχει υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.