Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κινητοποίηση συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κινητοποίηση συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αιγαίου

8


To Δ.Σ. του Συλλόγου Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε έκτακτη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2005 αποφάσισε την κάλυψη των κινητοποιήσεων, που αποφάσισαν οι τοπικές συνελεύσεις των πανεπιστημιακών μονάδων ανά νησί.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η κατάληψη των κεντρικών διοικητικών μονάδων της Μυτιλήνης (κτίριο Διοίκησης Λόφου Πανεπιστημίου και Μπινείου), η κατάληψη των κτιρίων της Πανεπιστημιακή μονάδας Χίου καθώς και η συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας Σάμου στο Βαθύ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους στους συναδέλφους συμβασιούχους στην υποστήριξη των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων.
Ο Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ζητά την υποστήριξη των φοιτητικών συλλόγων, των διδασκόντων και συναδέλφων μονίμων υπαλλήλων του Ιδρύματος, για την απομόνωση και εξάλειψη μεμονωμένων περιστατικών πίεσης προς τους συναδέλφους για σπάσιμο των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ο Σύλλογος, παράλληλα με τον Πρύτανη και τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, συνεχίζει τις επαφές του με πολιτικούς παράγοντες των νησιών με στόχο την επίλυση του ζητήματος μας.
Η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος δεν ανήκει πλέον σε εμάς ή στο Ίδρυμα, αλλά στην πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Ζητούμε:
– την άμεση επιτάχυνση της διαδικασίας στο Α.Σ.Ε.Π. και τη μετατροπή των συμβάσεων μας σε Αορίστου Χρόνου για την επίλυση του εργασιακού μας αδιεξόδου
– την άμεση χορήγηση πρόσθετων πιστώσεων στα Πανεπιστήμια, ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, μέσω ρύθμισης, έως την τακτοποίησή του ζητήματος μας σύμφωνα με το Π.Δ. 164/2004.
– Μετατροπή των συμβάσεων όλων των συναδέλφων σε Αορίστου Χρόνου, οι οποίοι αποκλείστηκαν αυθαίρετα από τις διατάξεις του Π.Δ. 164/2004.
– Εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δ.Σ. Συλλόγου
Συμβασιούχων Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Αιγαίου