Αρχική Νέα Οικονομία Η κλοπή MASTERCARD διευκολύνει την εξάπλωση ιών

Η κλοπή MASTERCARD διευκολύνει την εξάπλωση ιών

33


Η ΚΛΟΠΗ MASTERCARD ΕΝΘΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΙΩΝ
Οι αναλυτές BitDefender ειδοποιούν

Μετά την πρόσφατη περίπτωση κλοπής αριθμών πιστωτικών καρτών της εταιρίας MASTERCARD, οι ειδικοί αναλυτές της BitDefender ειδοποιούν για την επικείμενη εξάπλωση νέων ιών με την μέθοδο της παραπλάνησης χρηστών για την απόσπαση προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών.
“Αναμένουμε νέες παραλλαγές ιών και προσπάθειες ’’ηλεκτρονικού ψαρέματος’’ βασισμένες στην περίπτωση αυτή εντός της εβδομάδας” δήλωσε ο Mihai Radu, για την BitDefender. “Παρότι μπορεί να φαίνεται πολύ μικρό το χρονικό διάστημα, οι προσπάθειες αυτές θα “δράσουν” μέσα στο περιορισμένο διάστημα προσοχής που επιβάλουν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Υπάρχει ήδη το προηγούμενο παράδειγμα της υπόθεσης της Paris Hilton, όπου διάφοροι ιοί δήθεν μοίραζαν πλαστές φωτογραφίες και βίντεο για “ενήλικες” της διάσημης κληρονόμου, λίγες μέρες αφού είχε γίνει πρωτοσέλιδο.”
Οι ειδικοί της BitDefender συνηστούν στο κοινό να είναι σε επιφυλακή όσον αφορά τις αιτήσεις για “βοήθεια ανάκτησης” κλεμμένων πληροφοριών.
***
Σχετικά με την BitDefender(tm)
Η BitDefender(tm) παρέχει λύσεις ασφάλειας ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ασφαλείας του σημερινού περιβάλλοντος της πληροφορικής, παρέχοντας αποτελεσματική διαχείριση των απειλών σε περισσότερους από 41 εκατομμύρια οικιακούς και εταιρικούς χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες. Η BitDefender, τμήμα της SOFTWIN, έχει την έδρα της στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και διαθέτει επίσης γραφεία στο Tettnang της Γερμανίας, τη Βαρκελώνη της Ισπανίας και το Fort Lauderdale (FL), των ΗΠΑ.
Δικτυακός τόπος: http://www.bitdefender.com