Αρχική Νέα Τοπικά Οι πολίτες ακύρωσαν τα μέτρα στην οδό Λιβανού

Οι πολίτες ακύρωσαν τα μέτρα στην οδό Λιβανού

6Άκαρπη παρέμεινε η προσπάθεια εφαρμογής της απόφασης της Επιτροπής Κυκλοφορίας για μετατροπή της οδού Λιβανού σε διπλής κατεύθυνσης, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το μέτρο της κλειστής Προκυμαίας.
Στις 9.40 μ.μ. της Παρασκευής σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή της Τροχαίας Κυριάκο Αφενδούλη μας δήλωσε ότι δεν είχαν λάβει καμιά νεώτερη εντολή για το θέμα της ανάκλησης του μέτρου, όμως εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να υλοποιηθεί αφού το 80% των αυτοκινήτων είχαν παραμείνει παρκαρισμένα επί της οδού Λιβανού.
Την ίδια ώρα πραγματοποιούταν σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Χίου για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σε αυτή τη συνάντηση δεν ήταν παρών ο αντιδήμαρχος Χίου Αντώνης Λυπαρής που είχε υποστηρίξει τις θέσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Είχε προηγηθεί το πρωί της Παρασκευής συνάντηση κατοίκων και επαγγελματιών της οδού Λιβανού με το Δήμαρχο Χίου Μάρκου Μεννή στο γραφείο του τελευταίου, όπου δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι συζήτησης (έτυχε να είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες της συζήτησης στο Δημαρχείο), και στην οποία οι κάτοικοι δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην αποδοχή του μέτρου, που να σημειωθεί δεν έχει εξεταστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά τη σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου το βράδυ της Παρασκευής εξεδόθη από το Γραφείο Δημάρχου η παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι υπέρ του μέτρου έχει ταχθεί και ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης (που στην Επιτροπή Κυκλοφορίας είχε κάνει λόγο ακόμα και για διοικητικά μέτρα έτσι ώστε να κλείσει η Προκυμαία). Ανακοινώθηκε εξάλλου ότι θα γίνει νέα δοκιμαστική εφαρμογή τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, με νέα όμως ώρα έναρξης του μέτρου (!) στις 5.00 μ.μ.., αφού πρώτα ενημερωθούν ένας προς ένας κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής.
Εν τω μεταξύ ελεγχόμενα σταθμεύουν πλέον οι εποχούμενοι επί των οδών Μιχάλων και Μουσείου.
Πάντως το βράδυ της Παρασκευής με την εφαρμογή του μέτρου κλεισίματος του ενός ρεύματος της Προκυμαίας (από βορρά προς νότο) η κίνηση των οχημάτων ήταν ικανοποιητική.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής είναι η ακόλουθη:


“Στη συνεδρίαση της Επιτροπής κυκλοφορίας της Τετάρτης 15 Ιουνίου, απεφασίσθη με σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων Νομάρχη Χίου, Δημάρχου Χίου και Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Χίου, να εφαρμοσθεί δοκιμαστικά η μετατροπή της οδού Λιβανού, από μονής κατεύθυνσης σε διπλή, με πρώτη μέρα εφαρμογής την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2005.
Τοποθετήθηκαν οι απαραίτητες πινακίδες στην οδό Λιβανού και έγιναν διαγραμμίσεις στις οδούς Μιχάλων και Μουσείου, ώστε αυτές να δεχθούν τα αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων με τη μέθοδο της ελεγχόμενης στάθμευσης, σύμφωνα με την 467/03 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η δοκιμαστική εφαρμογή, σήμερα Παρασκευή 24/6/05, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, αφού δεν είχαν απομακρυνθεί τα αυτοκίνητα από την οδό Λιβανού. Γι αυτό ο Δήμος μας θα επαναλάβει τη δοκιμαστική εφαρμογή σην οδό Λιβανού, τη Δευτέρα 27/6/05 από ώρας 17.00, αφού πριν σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, ενημερώσει κάθε κάτοικο και επαγγελματία της περιοχής ξεχωριστά, για την αναγκαιότητα απομάκρυνσης των αυτοκινήτων από την οδό Λιβανού.
Ο Δήμος μας προχωρά στη δοκιμαστική εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων στην οδό Λιβανού, εφαρμόζοντας πιστά την απόφαση της Επιτροπής κυκλοφορίας, η οποία μάλιστα ελήφθη μετά και τη σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων κ. Νομάρχη Χίου, Δημάρχου Χίου και Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Χίου.