Αρχική Νέα Τοπικά “Αρχιπέλαγος Τώρα”

“Αρχιπέλαγος Τώρα”

17


Δεμένο με το μύθο του Ικάρου το ακριτικό νησί της Ικαριάς, με επαναστατικό πνεύμα και γνωστό για τους δικούς του ξεχωριστούς αγώνες και ανθρώπους φαίνεται ότι διαπότισε και τη 2η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ΤΕΔΚ Βορείου Αιγαίου που χθες και σήμερα πραγματοποιεί στο νησί.
 
Παρά τα συγκοινωνιακά προβλήματα μεταξύ των νησιών η συνάντηση των Δήμων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε, με σημαντική παρουσία μάλιστα της χιώτικης αντιπροσωπείας που είχε και την πρωτοβουλία της ναύλωσης πλοίου για τη μεταβίβαση στην Ικαρία.
 
Το συγκοινωνιακό πρόβλημα που κρατά αποκλεισμένα ακόμα και μεταξύ τους τα νησιά της Περιφέρειας, αλλά και από το κέντρο, αλλά και η μη επαρκής στελέχωση της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν τα νησιά μας να μένουν πίσω και να μην μπορούν να απορροφήσουν ακόμα και κονδύλια θεσμοθετημένα, είτε μέσα από το Γ’ ΚΠΣ είτε μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
 
Προχωρώντας στην εισήγηση του ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου ΤΕΔΚ Β. Αιγαίου για την ερχόμενη διετία και Δήμαρχος Πέτρας Στέλιος Παυλής, πρότεινε τη δημιουργία ενός Γενικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο, που μάλιστα του έδωσε τον τίτλο “Αρχιπέλαγος τώρα“. Σε αυτό μπορούν να ενταχθούν και τα συμπεράσματα του συνεδρίου που διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Χίο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
 
Ο κ. Παυλής τόνισε ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάρτιση αυτού του προγράμματος ώστε το Βόρειο Αιγαίο να ξεπεράσει το πρόβλημα της μικρής κοινοβουλευτικής δύναμης που έχει η Περιφέρεια, με ενημέρωση όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Πρόταση για κινητοποιήσεις

Το πρόγραμμα “Αρχιπέλαγος τώρα“, από την ώρα που δεν θα πραγματοποιηθεί σωστά από την Κυβέρνηση τότε θα πρέπει να μιλήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με αγώνες, σχολίασε ο κ. Παυλής λέγοντας χαρακτηριστικά: “θα είναι η ώρα των αγώνων και των κινητοποιήσεων. Με κλείσιμο των Δήμων, με διαδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νησιών μας, με μεγάλες συγκεντρώσεις, μαζί με τους συμπατριώτες μας στην Αθήνα και διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή και τα κυβερνητικά κτίρια”.
“Μόνο έτσι μπορούμε να παραδώσουμε στους επόμενους συναδέλφους μας, της άλλης περιόδου ένα ξεκάθαρο και λειτουργικό υλοποιήσιμο αναπτυξιακό μοντέλο… Όχι άλλη αναμονή. Αγώνας για καλύτερα νησιά σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ελλάδα”, κατέληξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΤΕΔΚ Β. Αιγαίου.