Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση στη Λαγκάδα για την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών

Κινητοποίηση στη Λαγκάδα για την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών

6


Την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών από τον κόλπο της Λαγκάδας και την αποκατάσταση του αποχετευτικού προβλήματος της περιοχής, ζητά η Επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου Προστασίας του Περιβάλλοντος της Λαγκάδας.
Μάλιστα χθες οι κάτοικοι με 50 περίπου βάρκες απέκλεισαν συμβολικά τους κλωβούς γύρω που βρίσκονται έξω από τον κολπίσκο του χωριού στις ανατολικές ακτές της Χίου, απέναντι περίπου από τις Οινούσσες.
Συγκεκριμένα οι κάτοικοι ζητούν άμεσα από το Δήμο Ομηρούπολης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να:
συνταχθεί χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης και των δύο ιχθυοτροφικών μονάδων που υπάρχουν στον κόλπο της Λαγκάδας.
Kαμία ιχθυοκαλλιέργεια να μην εγκατασταθεί πλησιέστερα του ενός ναυτικού μιλίου βόρεια και νότια από την είσοδο του κόλπου, που όπως αναφέρουν οριοθετείται από τον κόλπο του Παλιόπυργου (βόρεια) και τη νήσο Aγίου Στέφανου (νότια).
Άμεσα να διορθωθεί το φρεάτιο αποχέτευσης στο Λαγκαδάκι, και να συνδεθεί με υποθαλάσσιο αγωγό λυμάτων και να γίνει προγραμματισμός για αλλαγή εκβολής λυμάτων μακριά από τον κόλπο της Λαγκάδας, έτσι ώστε να μπορέσει να ανασάνει ο κολπίσκος.