Αρχική Νέα Τοπικά Αεροδρόμιο Χίου “ΟΜΗΡΟΣ”, αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Αεροδρόμιο Χίου “ΟΜΗΡΟΣ”, αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο

5Μετά από αρκετή συζήτηση και προβληματισμό, ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να εισηγηθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αποδοθεί το όνομα “ΟΜΗΡΟΣ” στο αεροδρόμιο Χίου.
Το κύριο σκεπτικό, όπως επισήμανε ο Νομάρχης Χίου είναι το γεγονός ότι “πρόκειται για πρόσωπο που προβάλει τη Χίο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο”.
Την πρόταση για το όνομα ΟΜΗΡΟΣ εισηγήθηκε και ο αντιδήμαρχος Χίου Αντώνης Λάρδας (δεξιά στη φωτογραφία).
Αντίθετα η δεύτερη συγκεκριμένη πρόταση πάνω στην οποία συζήτησαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι ήταν η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωνίας την οποία και εισηγήθηκε ο κ. Δημήτρης Μελαχροινούδης (αριστερά στη φωτογραφία-“ψυχή” της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Σωματείων Νότιας Χίου) για το όνομα του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης αεροπόρου Κώστα Περρίκου, ως ένα πρόσωπο που πάλεψε για τα ιδανικά του, θυσιάστηκε για τα οράματά του και που σήμερα είναι άκρως απαραίτητα αυτά τα μηνύματα να φθάσουν στη νέα γενιά.
Να σημειωθεί πάντως ότι τόσο ο κ. Μελαχροινούδης αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Γιάννης Γαϊσίδης (αν και ο τελευταίος υπερψήφισε την πρόταση για να αποδοθεί το όνομα του επικού ποιητή) σημείωσαν ότι στο σημερινό μας αεροδρόμιο δεν ταιριάζει το όνομα του μεγάλου Όμηρου…