Αρχική Νέα Οικονομία Διαμαρτυρία Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης: ποιοι μοιράζονται τα έσοδά τους…

Διαμαρτυρία Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης: ποιοι μοιράζονται τα έσοδά τους…

10


“Τα προβλήματα του μεγαλύτερου κλάδου της Χώρας, των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης είναι πάρα πολλά.
Όλοι οι εισπρακτικοί φορείς του κράτους μοιράζονται τα κέρδη μας, που με ατέλειωτες ώρες εργασίας και πολύ ιδρώτα προσπαθούμε να βγάλουμε”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) που αναφέρει χαρακτηριστικά:
1) ΑΕΠΙ ( Πνευματικά δικαιώματα )
2) GRAMMO – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ ( Συγγενικά δικαιώματα )
3) ΣΔΟΕ
4) ΕΦΕΤ
5) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
6) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
7) ΔΗΜΟΣ
8) ΝΟΜΑΡΧΙΑ
9) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
10) ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ
11) ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
12) ΕΦΟΡΙΑ
13) ΤΕΒΕ
14) ΙΚΑ
15) ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το 1992 ιδρύθηκε στο Πρωτοδικείο Κατερίνης το Σωματείο με την επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ με διακριτικό τίτλο ’’Π.Ο.Ε.Σ.Ε.’’, με απώτερο σκοπό, σύμφωνα με το καταστατικό της, την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και την συστηματική μελέτη των προβλημάτων αυτού.
Το 2000 πήρε από τον ΕΦΕΤ την αποκλειστικότητα της διανομής των εγχειριδίων, πουλώντας τα στα μέλη πανάκριβα έναντι 22 Ευρώ το σετ ζώντας αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα. Που μυαλό για τον κλάδο και τα προβλήματά του.
Η ΠΟΕΣΕ όλο αυτό το διάστημα των 13 ετών θητείας της όχι μόνο δεν επίλυσε κανένα πρόβλημα του κλάδου, αλλά πρόσθεσε προβλήματα, όπως ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΕΣΕ με εταιρία GRAMMO – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ τον Νοέμβριο του 2002, όπου η ΠΟΕΣΕ κατέδιδε και συνεχίζει να καταδίδει τα μέλη της έναντι αμοιβής.
Όλο αυτό το διάστημα η ΠΟΕΣΕ δεν άσκησε καμιά αγωγή πουθενά, λες κι ο κλάδος δεν είχε κανένα πρόβλημα από κανέναν. Ούτε καν στον πρώην πρόεδρό της που σιωπηρά απομάκρυναν για να αποφύγουν το σκάνδαλο.
Τον Αύγουστο του 2004 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ με διακριτικό τίτλο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. Η πρώτη του δουλειά, για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, ήταν να κάνει αίτηση στον ΕΦΕΤ για την απόκτηση δικαιώματος της δωρεάν διανομής στον κλάδο των εγχειριδίων.
Κόβαμε αυτομάτως το ψωμί της ’’μη κερδοσκοπικής’’ κατά το καταστατικό μόνο ΠΟΕΣΕ.
Για πρώτη φορά στην 13 χρονη καριέρα της κινείται δικαστικά με ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ και με μηνύσεις εναντίον του ΠΑΣΚΕΔΙ στις 19/4/05.
Θέλει το κεφάλι μας επί πίνακι, λες κι εμείς είμασταν ο εχθρός του κλάδου.
Στις 2 Ιουνίου 2005 όμως βγαίνει η απόφαση 16366/05 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει τον ΠΑΣΚΕΔΙ και καταδικάζει την ΠΟΕΣΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι
Κυρίες και κύριοι
Τα συμπεράσματα δικά σας
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Για το Δ.Σ. Του ΠΑΣΚΕΔΙ
Νίκη Κωνσταντίνου
Πρόεδρος
ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 801 11 24 24 24 www.paskedi.gr , e-mail: info@paskedi.gr