Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Χιώτης Μαθητής πρώτος στην Περιφέρεια Αιγαίου στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft

Χιώτης Μαθητής πρώτος στην Περιφέρεια Αιγαίου στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft

31


Ο Χιώτης Μαθητής της A’ Λυκείου Σταύρος Ροξάνας αναδείχτηκε πρώτος στην Περιφέρεια Αιγαίου, στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office Specialist.


Η πιστοποίηση Microsoft Office Specialist διοργανώνει κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και φοιτητές, να δείξουν τις ικανότητες τους στη χρήση των εφαρμογών Word και Excel και να κερδίσουν μεγάλα έπαθλα και δώρα.


Μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός, που διεξάγεται αρχικά σε 300 εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Οι 2 νικητές (ένας στο Word και ένας στο Excel) σε κάθε μια από τις 10 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας (Αττική, Ήπειρος, Θεσσαλία, Θράκη, Κρήτη, Μακεδονία, Νήσοι Αιγαίου, Νήσοι Ιονίου, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα-Εύβοια) θα διαγωνισθούν μεταξύ τους στις 5 Ιουλίου 2005 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων.
Μέσα σε αυτούς τους 10 καλύτερους είναι και ο Χιώτης Μαθητής της Α’ Λυκείου Σταύρος Ροξάνας.


Οι Δύο Μεγάλοι νικητές που θα αναδειχθούν, ο “Καλύτερος στο Word” και ο “Καλύτερος στο Excel”, θα κερδίσουν από ένα φορητό υπολογιστή Multirama και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει στο Ορλάντο των ΗΠΑ από τις 12 – 16 Αυγούστου 2005.


(Σ.σ.: Τη σχετική ενημέρωση μας έκανε ο κ. Ιάκωβος Νικ. Αμύγδαλος από το Κέντρο Technokids – Technoplus Χίου.)