Αρχική Νέα Τοπικά Σε 24ώρη απεργία για το ωράριο, καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

Σε 24ώρη απεργία για το ωράριο, καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

7


Σε συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης, 6ης Ιουλίου, καλεί τους εργαζόμενους στα καταστήματα το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χίου. Με ανακοίνωσή του καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο για την παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, βάζοντας έτσι ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα και στις κατακτήσεις τόσο των εργαζομένων, όσο και στους αυτοαπασχολούμενους μικροεμπόρους.
Η παραπέρα, απελευθέρωση του ωραίου είναι ενταγμένη στα γενικότερα αντιλαϊκά σχέδια που υλοποιούνται κάτω από τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και του μονοπωλιακού κεφαλαίου, που στόχο έχουν την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου, που στόχο έχουν την κατάργηση του σταθερού ημερησίου χρόνου, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματά μας, απλήρωτη εργασία και συντριπτικό χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων μικροεμπόρων.
Η σημερινή Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με την προηγούμενη. Εγκληματικές ευθύνες φέρουν τόσο η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, όσο και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), που έβαλαν πλάτη με την υπογραφή και στήριξη του σημερινού άθλιου ωραρίου, ξεπουλώντας τους αγώνες το 1997, που συμμετείχαν στα τραπέζια του “κοινωνικού διαλόγου” για τη διεύρυνση της κοινωνικής απασχόλησης, το ωρομίσθιο, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τους μισθούς πείνας. Τα επιχειρήματά τους; Τα ίδια με της προηγούμενης Κυβέρνησης, αύξηση της κατανάλωσης και αύξηση της απασχόλησης. Μας ως γνωστόν, το χρήμα κινεί την αγορά κι όχι το ωράριο!
Σήμερα, επιβάλλεται μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Οφείλουμε σαν εργαζόμενοι να γυρίσουμε τις πλάτες στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές μας ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ για να αγωνιστούμε για:
-υποχρεωτικό ωράριο για όλα τα καταστήματα.
– Να  καθοριστεί η κυριακάτικη αργία υποχρεωτική για όλα τα καταστήματα.
– Το ωράριο να ρυθμίζεται με τη σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερομένων φορέων, τη νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους εμπόρους.
– Καμία αλλαγή στο μέχρι σήμερα ισχύον τοπικό ωράριο των καταστημάτων.
Το σωματείο και οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη τακτική που ακολούθησαν το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου και η Ομοσπονδία των ΕΒΕ, καθώς και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, προχωρώντας στην καθιέρωση του 3ου απογεύματος χωρίς τη γνώμη των εργαζόμενων και του Σωματείου, όπως συνέβαινε για χρόνια τώρα, έως και σήμερα.
Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο σε αγωνιστική ετοιμότητα και τους εμπόρους σε κοινή δράση για την ανατροπή των σε βάρος μας αποφάσεων.
Το σωματείο καεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 Ιουλίου. 
 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ