Αρχική Πολιτισμός 6ο Ιατροφιλοσοφικό Συνέδριο στο ΟΜΗΡΕΙΟ

6ο Ιατροφιλοσοφικό Συνέδριο στο ΟΜΗΡΕΙΟ

5


Το 6ο Ιατροφιλοσοφικό Συνέδριο με θέμα “Χίος και Θάλασσα” διοργανώνεται στη Χίο και στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου από 8 έως 10 Ιουλίου.
Η οργάνωση ανήκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή και όπως τονίζεται στο μήνυμα των Προέδρων της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (κ.κ. Γ. Κρεατσά και Β. Λαμπρινουδάκη) σκοπός είναι: “αφ’ ενός η ενημέρωση των κατοίκων του ακριτικού και αιματοβαμμένου αυτού νησιού σε θέματα ιατροκοινωνικά και αφ’ ετέρου η γνωριμία των εκλεκτών συνέδρων με το νησί”.
“Φέτος το θέμα του Συνεδρίου θα είναι: Η Χίος και η Θάλασσα. Έτσι οι ομιλίες αναφέρονται στην Ιστορία, στα πλοία της Χίου και τη ναυτιλία, την προσφορά της θάλασσας στην υγεία του ανθρώπου (θαλασσοθεραπεία, προϊόντα και φάρμακα που προέρχονται από τη θάλασσα), τη ζωή στη θάλασσα, την τηλεϊατρική στα πλοία κ.α..
Η όλη εκδήλωση είναι μια προσφορά της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπληρώνεται με επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους.


Η πρώτη συνεδρία είναι την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ. όπου θα γίνει διάλογος του κοινού με τους ειδικούς (το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει ιατρικά θέματα με Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής).
Η εναρκτήρια τελετή θα γίνει στις 8.00 μ.μ. και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάλεξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη με θέμα “Η θάλασσα στη γλώσσα μας” και τέλος θα προβληθεί η ταινία του Στ. Σιταρά “Γαλάζιο και Πορτοκαλί”.
Το Σάββατο, 9 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6.30 μ.μ. ενώ την Κυριακή μετά τον εκκλησιασμό στο Μητροπολιτικό Ναό θα ακολουθήσει στις 10.30 π.μ. η τελευταία συνεδρία που θα γίνει στο Ιστορικό Γυμνάσιο Αρρένων.