Αρχική Απόψεις Aρθρα Κοσμάς Αβραμίδης: “Η αγνοημένη… EUROCLASSICA”

Κοσμάς Αβραμίδης: “Η αγνοημένη… EUROCLASSICA”

19


Δεν είχα καμιά πρόθεση να σχολιάσω τις εργασίες της EUROCLASSICA όπου για ένατη συνεχή χρονιά θα λάβουν χώρα στο νησί μας. πολλά γράφτηκαν, πολλά ακούστηκαν.
Το έναυσμα όμως ως “αγνοημένη” μου το έδωσε το έλλειμμα ενδιαφέροντος και παθητικής συμπεριφοράς από τους τοπικούς φορείς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων0 για το λαμπρότατο αυτό πολιτιστικό γεγονός το οποίο κατέστη πλέον θεσμός για το νησί μας.
Στις εργασίες που θα λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ελληνιστές, ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές, φοιτητές από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και όλης της Ευρώπης, όλου του κόσμου. Όλοι αυτοί έρχονται με δίψα να συντρηφήσουν στα ομηρικά κείμενα, στη Νεοελληνική γλώσσα, στην ιστορία, στον πολιτισμό μας, στον ελληνικό τρόπο ζωής και απερχόμενοι να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του νησιού και της χώρας μας στο εξωτερικό.
Να γιατί αξίζουν συγχαρητήρια στη συμπολίτισσά μας κα Γιατράκου, έναν άνθρωπο του πολιτισμού, υπόδειγμα αρετής και ήθους, πραγματική χιολάτρης η οποία για την πραγματοποίηση της κορυφαίας αυτής πολιτιστικής εκδήλωσης είχε επιδοθεί σε ένα “κυνηγητό” εξεύρεσης πόρων αλλά δυστυχώς… “άκρα του τάφου σιωπής.


Με εκτίμηση
Κοσμάς Αβραμίδης, δημοτικός σύμβουλος Δ. Χίου