Αρχική Πολιτισμός Μουσείο Γιαλούρη: ανοικτό 9.00-13.00

Μουσείο Γιαλούρη: ανοικτό 9.00-13.00

13Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 73 στη Χίο άνοιξε ανεπίσημα τις πύλες του το “Μουσείο Νίκου Γιαλούρη” μετά από απαίτηση όλων των φιλοτέχνων της Χίου, αλλά και προς χάριν των πολλών επισκεπτών που βρίσκονται αυτή την περίοδο το νησί μας.
Μετά την αποδοχή της δωρεάς του τεράστιου αριθμού των έργων του εν λόγω καλλιτέχνη, η Δημοτική Αρχή Χίου αποφάσισε την ίδρυση του Μουσείου ” Νίκου Γιαλούρη” με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη του έργου του μεγάλου και αξέχαστου Χιώτη Ζωγράφου. 
Με την ευγενική χορηγία της κυρίας Μυρτώς Χανδρή, η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως, εξοπλίστηκε πλήρως το κτίριο ώστε να αποτελέσει ένα ακόμα πόλο πολιτισμού στην πόλη μας. Ταχύτατα, εντός ολίγων μηνών από την έναρξη των εργασιών, το μουσείο τίθεται πλέον από σήμερα σε λειτουργία καθημερινής βάσης.
Με την προσωπική φροντίδα του Επιμελητή της Δημοτικής Πινακοθήκης τοποθετήθηκαν όλα τα απαραίτητα ώστε στα έργα που εκτίθενται να παρέχεται πλήρης κάλυψη ασφάλειας, συνθηκών αλλά και της καλύτερης δυνατής ανάρτησης για την σωστότερη προβολή τους στους επισκέπτες.
Στο μουσείο εκτίθενται 75 έργα που έχουν τοποθετηθεί όσο ήταν εφικτό, κατά χρονολογική σειρά και κατά είδος, (Χρώμα, σέπια, σινική χαρακτικά κλπ.) ενώ εκτίθεται και μια σειρά των εκδόσεων του καλλιτέχνη καθώς και μερικά από τα προσωπικά του αντικείμενα.
Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις αρχές Αυγούστου ώστε να παρευρίσκονται και οι δωρητές.
Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά εκτός αργιών από 9.00 έως 13.00.
Υπεύθυνη του κέντρου είναι η κυρία Ελένη Φραγκάκη – Φαφαλιού και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2271043360.