Αρχική Πολιτισμός Εκθεση της τουρκάλας Nalan Gorduren στη Δημοτική Πινακοθήκη Δ. Χίου

Εκθεση της τουρκάλας Nalan Gorduren στη Δημοτική Πινακοθήκη Δ. Χίου

16

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Nalan Gorduren πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στις 8.00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Ποια είναι η Nalan Gorduren
Δίνοντας περισσότερα στοιχεία για την καλλιτέχνιδα ο Διευθυντής της Πινακοθήκης Δήμου Χίου Μπάμπης Κοιλιάρης, σημειώνει με νεώτερο δελτίο τύπου ότι η Δημοτική ΠΙνακοθήκη θα κινηθεί σ
τα πλαίσια των Πολιτιστικών ανταλλαγών που άνοιξαν τον περασμένο Ιούνιο με την έκθεση του Μπάμπη Κοιλιάρη στην Σμύρνη.
Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει την δουλειά της η Τουρκάλα ζωγράφος Nalan Gorduren.
Η συγκεκριμένη καλλιτέχνης έχει σπουδάσει ζωγραφική στη Σμύρνη δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Hasan Rasgeldi. Η ίδια έχει μελετήσει την Αρχαία Ελληνική κουλτούρα που είναι διάσπαρτη στα παράλια της Μικράς Ασίας και έχει επηρεαστεί σε μεγάλο μέρος της δουλειάς της απ αυτήν δημιουργώντας μια σειρά με καλλιτεχνικά κολλάζ στα οποία παίζουν κυρίαρχο ρόλο τα Ελληνιστικά γλυπτά και οι παραστάσεις Αρχαίων Ελληνικών Ναών.
Η Ναλάν εκτός αυτού είναι μια ζωγράφος που προσπαθεί να αποδώσει τα θέματά της με μια ποιητική φόρμα σαν να βγαίνουν μέσα από μια ζεστή ομίχλη.
Τα ψάρια και τα καράβια της μέσα σ’ ένα ιμπρεσιονιστικό φόντο αποπνέουν μυστικισμό και υπερβατικότητα.
Περιμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα έργα που θα μας παρουσιάσει. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν όπως σημειώσαμε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 8.00 το βράδυ.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 9.00-13.00 και από 19.00-22.00.