Αρχική Νέα Τοπικά Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις στο Λονδίνο

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις στο Λονδίνο

10


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΕ


Τέσσερις εκρήξεις, τρεις σε σταθμούς του μετρό και μια σε διώροφο λεωφορείο συγκλόνισαν το πρωί το κέντρο του Λονδίνου. Με δήλωσή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι “France 2” ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αναφέρει ότι ο προσωρινός απολογισμός των επιθέσεων διαμορφώνεται σε 50 νεκρούς και 300 τραυματίες, από τους οποίους όμως η κατάσταση των 50 είναι “πάρα πολύ σοβαρή”.


Στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η βρετανική σημαία μετά τις 19.11 ώρα Ελλάδας κυματίζει πλέον μεσίστια με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ σε ένδειξη σεβασμού των βρετανικών ανακτόρων προς τους νεκρούς και τους τραυματίες από τις φονικές επιθέσεις.


“Είναι σαφές ότι οι ενέργειες αυτές είχαν στόχο να συμπέσουν με την έναρξη της συνόδου κορυφής της G8”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο. “Ανθρωποι που έδρασαν εξ ονόματος του Ισλάμ” πραγματοποίησαν τις φονικές επιθέσεις, εκτίμησε ο Τόνι Μπλερ, συμπληρώνοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων απεχθάνεται όσους κάνουν τις πράξεις αυτές. “Προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, αλλά δεν θα φοβηθούμε”, τόνισε τέλος ο Μπλέρ, ενώ ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο συνέδεσε τις επιθέσεις με την Αλ Κάιντα. Ψήφισμα καταδίκης των τρομοκρατικών χτυπημάτων ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπό την προεδρία της Ελλάδας, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε από την βρετανική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση να συγκαλέσει επειγόντως το Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ


 


Στην Αθήνα υπάρχει συνεχής επικοινωνία του υπουργείου Εξωτερικών με την πρεσβεία μας στο Λονδίνο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από τις εκρήξεις. Στην Πρεσβεία και στο Γενικό Προξενείο Λονδίνου λειτουργούν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές για τυχόν πληροφορίες: 0044 207 727 7570 και 0044 207 313 5623. Τα συλλυπητήριά της στο βρετανικό λαό εξέφρασε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.


 


Καταδίκη από την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.


“Αποτροπόπαιες” χαρακτηρίζει τις επιθέσεις ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε προς τη Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. “Οι αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της χώρας σας που προκάλεσαν το θάνατο αθώων πολιτών καταδικάζονται από κάθε άνθρωπο με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Σας εκφράζω προσωπικώς τα συλλυπητήρια μου και σας μεταφέρω τα αισθήματα συμπαράστασης του ελληνικού λαού απέναντι στη χώρα σας και τις οικογένειες των θυμάτων”, τονίζεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνα προέδρου.


“Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού επιθυμώ να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια” αναφέρει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε επιστολή προς τον βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ και τονίζει: “Και αυτή η πράξη τυφλής βίας υπογραμμίζει ότι η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας παραμένει ενεργή. Απέναντι σ’ αυτήν την κοινή απειλή, εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή η δέσμευσή μας για αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων”.


“Είμαστε δίπλα σας στην απόφασή σας και στον αγώνα σας κατά της τρομοκρατίας” επισημαίνει σε τηλεγράφημά του προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το τραγικό γεγονός.


“Από τέτοιες ενέργειες, που σκορπίζουν το θάνατο σε ανύποπτους ανθρώπους, πιστεύουμε ότι ωφελείται ο ιμπεριαλισμό” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ. “Πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας συντονισμένα όλοι οι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου για να ξεριζωθούν οι αιτίες που τροφοδοτούν την τρομοκρατία”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ NEWS.IN.GR.


 


 

Διαφήμιση