Αρχική Νέα Τοπικά ΣΑΟΣ: Δρομολόγηση του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ με εκπτώσεις εισιτηρίων

ΣΑΟΣ: Δρομολόγηση του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ με εκπτώσεις εισιτηρίων

5


Πιθανόν και σήμερα να εκτελεστεί το πρώτο δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS FERRIES που φιλοδοξεί να είναι η δεύτερη εταιρεία που θα εξυπηρετεί τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Μάλιστα η προσπάθεια διείσδυσης θα προσπαθήσει να γίνει αισθητή και στο… πορτοφόλι των ταξιδιωτών, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα προσφέρεται έκπτωση 20% στους ναύλους των ΙΧ αυτοκινήτων από Πειραιά- Χίο και Μυτιλήνη αντίστροφα.
Όπως μας είπε ο ναυτιλιακός πράκτορας στη Χίο κ. Βίκτορας Μουλάκης το πλοίο πιθανόν σήμερα να πιάσει και Χίο, ενώ τα τακτικά και προγραμματισμένα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Τετάρτη 13 Ιουλίου. Μάλιστα η ώρα αναχώρησης από Πειραιά είναι τέτοια έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όσοι ταξιδεύουν για Χίο. Ειδικά το δρομολόγιο της Τετάρτης, που θα ξεκινά από τον Πειραιά στις 8.30 μ.μ., θα έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ προορισμό τη Χίο, όπου προβλέπεται να φτάνει στις 5.30 το πρωί της Πέμπτης. Θα παραμένει περί τις 2,5 ώρες και στις 8.00 το πρωί θα αναχωρεί για Πειραιά.
Το βράδυ της Πέμπτης, στις 8.30 μ.μ., θα αναχωρεί για Χίο (άφιξη 5.30 π.μ.) και θα συνεχίζει για Μυτιλήνη με τελικό προορισμό την Καβάλα.
Η επιστροφή του πλοίου στο νησί μας με προορισμό τον Πειραιά θα είναι τα μεσάνυχτα περίπου της Τρίτης.
Ο κ. Μουλάκης σημείωσε ότι το πλοίο είναι περίπου 28-29 ετών, διαθέτει περίπου 280 κρεβάτια και θεωρείται ότι διαθέτει πολύ καλούς εσωτερικούς χώρους.
Στην ερώτησή μας αν έχουν προσεγγίσει και τις μεταφορικές εταιρείες, μας δήλωσε ότι εδώ και μια πενταετία περίπου μέσω των δρομολογίων RO-RO με τα Φ/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ και ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, είναι γνωστή η SAOS στον επαγγελματικό χώρο, οπότε τώρα μένει να τη γνωρίσουν και οι επιβάτες.
Το πλοίο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ θα εκτελεί επίσης δρομολόγια εκτός από τη γραμμή Πειραιά- Χίος_ Μυτιλήνη και στις γραμμές Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ικαρία και Λαύριο- Αϊ Στράτης- Λήμνος- Καβάλα.