Αρχική Απόψεις Aρθρα Γρηγόρης ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ:Θα χαθούν πάλι μαθήματα

Γρηγόρης ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ:Θα χαθούν πάλι μαθήματα

12


Θα χαθούν πάλι μαθήματα


Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα κατάφερε για ακόμη μία χρονιά να καθυστερήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Είμαστε δυο μήνες πριν από την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς και δεν έχει γίνει ακόμη ο διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων, ενώ δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι αρχικοί πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για όλους τους άλλους κλάδους.
Το σημαντικότερο είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αρνείται να προχωρήσει στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, στην εφαρμογή ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και στη χορήγηση πλήρους σύνταξης με 30 χρόνια υπηρεσίας.
Τα παραπάνω μέτρα θα δημιουργούσαν την ανάγκη πρόσληψης αρκετών χιλιάδων νέων εκπαιδευτικών και βέβαια θα βελτίωναν σημαντικά την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση. Δυστυχώς, για ακόμη  μία χρονιά οι νεοδιοριζόμενοι περίπου 5.000 καθηγητές δεν θα βρίσκονται στις θέσεις τους από 1-9-2005 και οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων θα γίνονται για αρκετούς μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων.
Η υπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι όταν ισχυρίζεται ότι τα σχολεία λειτουργούν για τους μαθητές και όχι για τους εκπαιδευτικούς, αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές δικαιούνται να έχουν δασκάλους για όλα τα μαθήματα από την αρχή της χρονιάς και όχι κάποιους μήνες αργότερα.Γρηγόρης ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
Πρόεδρος ΟΛΜΕ

από το ΕΘΝΟΣ