Αρχική Νέα Τοπικά Ξεπερνούν τους 50 οι νεκροί στο Λονδίνο

Ξεπερνούν τους 50 οι νεκροί στο Λονδίνο

8


Περισσότεροι από 50 είναι οι νεκροί των τεσσάρων επιθέσεων της Πέμπτης στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις της αστυνομίας, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν και τους 100.
Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ελληνικού τμήματος του bbc, ο σερ Ίαν Μπλερ ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι νεκροί από την έκρηξη στο λεωφορείο είναι 13 και όχι δύο, όπως έλεγαν μέχρι σήμερα οι αρχές του Λονδίνου.
Οι τραυματίες είναι περίπου 700 εκ των οποίων οι 22 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν βομβιστές αυτοκτονίας, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με τον Ίαν Μπλερ ο συγχρονισμός των εκρήξεων σημαίνει οι επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί από ένα μόνο άτομο.
Πρόσθεσε, ότι οι τραυματίες και τα θύματα δεν είναι μόνο πολίτες βρετανικής καταγωγής άλλα και άνθρωποι από την Κίνα, τη Σιέρα Λεόνε, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.
Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει συλλήψεις αλλά διευκρίνισε ότι έχει στη διάθεσή της πολλούς μάρτυρες.

Εντοπισμός δραστών
Οι αρχές επικεντρώνουν τώρα τις προσπάθειές τους στην ανεύρεση στοιχείων για τους δράστες, ενώ συνεχίζεται και η επιχείρηση απεγκλωβισμού των σορών επιβατών ενός από τους συρμούς του υπογείου σιδηροδρόμου, στους οποίους εξερράγησαν οι βόμβες, στη σήραγγα μεταξύ των σταθμών Κινγκς Κρος και Ράσελ Σκουέρ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τσαρλς Κλαρκ, σε τηλεοπτική συνεντευξή του, είπε ότι προτεραιότητα έχει πλέον η σύλληψη των δραστών.
Ύποπτα πακέτα εντοπίσθηκαν σε δύο σταθμούς του Λονδίνου το πρωί της Παρασκευής, αναγκάζοντας τις αρχές να προβούν σε εκκένωση των χώρων και κλείσιμο των σταθμών.
Οι σταθμοί του Γιούστον και της Λίβερπουλ Στριτ παρέμειναν κλειστοί, ωσότου διεπιστώθη ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας.
Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα ζητούν από τους πολίτες να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να παρακολουθούν εάν υπάρχουν ύποπτα πακέτα ή τσάντες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία.
Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε τελετή στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου για τα θύματα των επιθέσεων.
Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ η Β΄ επισκέφτηκε τραυματίες σε ένα από τα νοσοκομεία της πόλης και δήλωσε “δε θα επιτρέψουμε στους δράστες να μας αναγκάσουν να αλλάξουμε τρόπο ζωής”.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστοουν τόνισε ότι ήταν πεπεισμένος εδώ και καιρό ότι το Λονδίνο θα γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Είπε επίσης ότι η επέμβαση της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών ήταν αψεγάδιαστη.
Επιστροφή σε φυσιολογικούς ρυθμούς
Οι κάτοικοι του Λονδίνου επέστρεψαν στις δουλειές τους, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις.
Από το πρωί τα λεωφορεία ακολουθούν την καθημερινή τους πορεία, ενώ έχουν αρχίσει να λειτουργούν και πολλοί σταθμοί του μετρό.
Η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνους ισλαμιστές εξτρεμιστές για αυτές τις επιθέσεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, δήλωσε ότι όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι πρόκειται για έργο της Αλ Κάιντα.

ΑΠΟ ΤΟ www.bbc.co.uk-greek-

Διαφήμιση