Αρχική Νέα Τοπικά Νέες υποσχέσεις για τα… μικρά νησιά από τον υπουργό Εσωτερικών

Νέες υποσχέσεις για τα… μικρά νησιά από τον υπουργό Εσωτερικών

6



“Η ανάπτυξη των ξεχασμένων γωνιών του Αιγαίου προτεραιότητα για τη Κυβέρνηση” δήλωσε από τη Μυτιλήνη ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα των “ξεχασμένων γωνιών του Αιγαίου” όπως χαρακτήρισε τους Φούρνους, την Ικαρία, τα Ψαρά και τον Άγιο Ευστράτιο, έδωσε σήμερα το μεσημέρι κατά τη συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος που βρίσκεται από το πρωί στη Μυτιλήνη για τις εργασίες της 9ης Συνόδου των Γενικών Γραμματέων των 13 Περιφερειών της χώρας.


 “Οι ξεχασμένες γωνιές που είναι όμως γωνιές της Ελλάδας που πρέπει να τις υπερασπιστούμε όχι μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς αποτελούν πλέον προτεραιότητα για την πολιτική μας επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος. Κάθε φορά που θα γίνεται απολογισμός πρόσθεσε θα αυξάνεται ο όγκος του έργου που θα αφορά τις περιοχές αυτές. Αυτό φάνηκε συνέχισε και από τους πόρους που δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού των νησιών μας μέσω του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ” στην κατανομή των πόρων του οποίου ελήφθη υπόψη το κριτήριο της νησιωτικότητας.
Επίσης δεσμεύτηκε ότι οι όποιες ελλείψεις του προγράμματος θα συμπληρωθούν από τις οριζόντιες δράσεις. Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Αιγαίου αναφέρθηκε στο πολιτικό χρέος της κυβέρνησης απέναντι στους νησιώτες “Το χρέος μας ως πολιτικοί και ως κυβέρνηση απέναντι στη νησιωτική Ελλάδα δεν σηματοδοτείται μόνο από τη σημασία που είχε και έχει το Αιγαίο για τον τόπο μας αλλά και από την υιοθέτηση για πρώτη φορά της νησιωτικότητας στο Ευρωσύνταγμα . Βρισκόμαστε – είπε – εδώ σήμερα για την εκπλήρωση του πολιτικού χρέους απέναντι στους νησιώτες και για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες εκπλήρωσης του χρέους αυτού από τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και τον Περιφερειάρχη κ. Σέργιο Τσίφτη”.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΡΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΦΩΤΟ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ