Αρχική Νέα Αθλητικά ΠΟΛΟ: εκτός Ευρώπης ο ΝΟΧ

ΠΟΛΟ: εκτός Ευρώπης ο ΝΟΧ

18Εκτός Ευρωπαϊκών πισίνων άφησε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) το Ναυτικό Ομιλο Χίου, αποφασίζοντας να είναι η φιναλίστ του φετινού κυπέλλου (ΝΟ Πατρών) που μαζί με την 3η ομάδα του πρωταθλήματος (Πανιώνιος) θα μας εκπροσωπήσει στο LEN Trophy.
Ολα ξεκίνησα μετά την απόφαση της LEN Trophy να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα λάβουν μέρος οι ομάδες στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας.
Σύμφωνα με έγγραφο της LEN προς την ΚΟΕ, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί την επόμενη χρονιά με δύο ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και όχι με τρεις, όπως αρχικά είχε κάνει γνωστό.
Η ΚΟΕ δεν κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα και έτσι στην προχθεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε να είναι η φιναλίστ του Κυπέλλου που θα πάρει τη μία θέση στο LEN Trophy, ρίχοντας το ΝΟΧ που διαμαρτύρεται έντονα.
Μάλιστα αποφάσισε το Κύπελλο Ελλάδας να διεξαχθεί με το ίδιο σύστημα και η κυπελλούχος (ή η φιναλίστ, σε περίπτωση που η νικήτρια παίζει στην Ευρωλίγκα) ομάδα του τελικού, θα εξασφαλίσει δικαίωμα συμμετοχής στο LEN Trophy της επόμενης περιόδου.
Επίσης αποφασίστηκε το επόμενο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών να αρχίσει στις 12 Νοεμβρίου 2005 και να ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου 2006.
Το σύστημα διεξαγωγής του θα είναι το ίδιο.
Η μεταγραφική περίοδος για τα σωματεία Α1 ανδρών και γυναικών θα ισχύσει από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2005, ενώ οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν τον ξένο πολίστα το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.