Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΠΑΣΟΚ- ευρωκοινοβούλιο: για την κατοχύρωση “ηλεκτρονικής” ευρεσιτεχνίας

ΠΑΣΟΚ- ευρωκοινοβούλιο: για την κατοχύρωση “ηλεκτρονικής” ευρεσιτεχνίας

8


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ


Ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


“Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε και χαιρετίζει την δυναμική και ξεκάθαρη στάση του Ευρωκοινοβουλίου απέναντι στην εν λόγω Οδηγία, δηλ. την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ΚΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. τάσσεται υπέρ της Ευρωπαϊκής εναρμόνισης των θεμάτων που αφορούν στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αλλά είναι αντίθετη σε όποιες προσπάθειες δημιουργίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατεντών) στο λογισμικό καθεαυτό.


“Βασικός άξονας της πολιτικής του κόμματός μας είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της χώρας μας και όλης της Ευρώπης, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την δυνατότητα καινοτομίας πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ). Στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει ταυτοχρόνως το δικαίωμα των εταιρειών να έχουν λογικό οικονομικό κέρδος από τις επενδύσεις τους, την προστασία του ανταγωνισμού έναντι των μονοπωλίων και την ελευθερία στην διακίνηση ιδεών.”