Αρχική Νέα Τοπικά Τουρκία- Τσεσμέ: Κούρδοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα

Τουρκία- Τσεσμέ: Κούρδοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα

10Η έκρηξη βόμβας την Κυριακή, λίγο μετά τις 14.30, στον Τσεσμέ της Σμύρνης και ο τραυματισμός είκοσι ατόμων, εκ των οποίων οι δύο είναι ξένοι τουρίστες, στρέφει την προσοχή στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας.
Αργότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Μεσοποταμία, Κούρδοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο θέρετρο Τσεσμέ.
Τα “Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν” (ΤΑΚ), στρατιωτικό σκέλος του ΡΚΚ, ανακοίνωσαν πως βρίσκονται πίσω από την επίθεση στον Τσεσμέ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Μεσοποταμία, “ένα άτομο που ισχυρίστηκε πως είναι αξιωματούχος του ΤΑΚ μας τηλεφώνησε και δήλωσε πως η οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση και πως οι επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές θα συνεχιστούν”.
Εδώ και περίπου ένα μήνα σημειώνονται αλλεπάλληλες εκρήξεις στη Νοτιοανατολική Τουρκία, και μάλιστα με τρόπο πρωτόγνωρο στην περιοχή. Πριν από λίγες μέρες είχε εκτροχιαστεί τρένο στην Ανατολική Τουρκία, εξαιτίας έκρηξης που προήλθε από τηλεκατευθυνόμενη βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί στις γραμμές. Παράλληλα, σημειώνονται συνέχεια εκρήξεις από νάρκες, ενώ την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες, όταν στρατιωτικό όχημα πάτησε σε νάρκη.
Η ειδησεογραφική καταγραφή των παρελθόντων ετών έχει δείξει ότι το ΡΚΚ, εκτός από το αντάρτικο που εξελίσσεται στη Νοτιοανατολική Τουρκία, κάνει χτυπήματα στη Νοτιοανατολική Τουρκία, σε τουριστικές περιοχές, στα παράλια του Αιγαίου και της Μεσογείου και σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Κωνσταντινούπολη.Το ΡΚΚ πριν από λίγο καιρό είχε προειδοποιήσει ότι θα μεταφέρει τη δραστηριότητά του στα μεγάλα αστικά κέντρα, αν δεν σταματήσουν οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Από τηνσ πλευρά τους, οι ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι το ΡΚΚ έχει προμηθευτεί πλαστική εκρηκτική ύλη.
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και το κατάλληλο κλίμα για ενδεχόμενα μελλοντικά χτυπήματα για παράδειγμα στην Κωνσταντινούπολη, αφού εδώ και καιρό ακούγεται ο ισχυρισμός ότι το ΡΚΚ έχει στείλει ειδικά στην Κωνσταντινούπολη χιλιάδες παιδιά ηλικίας 15-18 ετών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή σε χτυπήματα.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ