Αρχική Νέα Τοπικά Θέμα ημερών η μεταβίβαση της Ιχθυόσκαλας στην ΕΤΑΝΑΛ

Θέμα ημερών η μεταβίβαση της Ιχθυόσκαλας στην ΕΤΑΝΑΛ

22Ένα βήμα πριν την λειτουργία της, φαίνεται ότι είναι η νέα Ιχθυόσκαλα του νομού αφού την προσεχή Πέμπτη, 14 Ιουλίου, αναμένεται να γίνει η παραλαβή από την ΕΤΑΝΑΛ. Τότε θα εξεταστεί και το σχετικό θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που κάνει τη διαχείριση των ιχθυοσκάλων, ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Γιάννης Πίττας.
“Ήδη από την ΕΤΑΝΑΛ ύστερα και από διαβεβαίωση του υφυπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού έχουν εξοφληθεί τα οφειλόμενα στη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου και αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα να έχει αποκατασταθεί και το θέμα της ηλεκτροδότησης και ως εκ τούτου της προμήθειας πάγου για τους αλιείς”,σημειώνει ο κ. Πίττας.
Το τελευταίο βέβαια δεν ευσταθεί στο σύνολό του, ούτε φαίνεται ότι είναι εφικτή η παραλαβή την προσεχή Πέμπτη.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διευθυντή της Ιχθυόσκαλας Ντίνο Στούπο, μας σημείωσε ότι η παραλαβή μάλλον θα πάει μια εβδομάδα μετά αφού την Παρασκευή 15 Ιουλίου είναι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΝΑΛ, οπότε είναι λίγο δύσκολο να γίνει η παραλαβή πριν τη συνεδρίαση.
Επίσης ένα θέμα με το οποίο ασχολείται ο κ. Στούπος και πιθανόν και σήμερα να έχει επιλυθεί, είναι το ζήτημα της πληρωμής του υπολοίπου του λογαριασμού της Ιχθυόσκαλας προς τη ΔΕΗ. Πρόκειται για συνολικό ποσό 27.000 ΕΥΡΩ από τη μέχρι τώρα χρήση εργοταξιακού ρεύματος, εκ των οποίων οι 13.000 θα πληρωθούν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. “Για τα υπόλοιπα είμαστε σε επικοινωνία με την ΕΤΑΝΑΛ έτσι ώστε να μετακυλιστεί σε αυτήν το συγκεκριμένο ποσό”, μας είπε ο κ. Στούπος που δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι μέχρι την Πέμπτη θα μπορεί να δώσει πάγο στους ψαράδες.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ