Αρχική Πολιτισμός Συνεχίζονται οι εργασίες της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

13

Με τη διδασκαλία των Ομηρικών Επών από τον Καθηγητή John Thorley στους φοιτητές που λαμβάνουν μέρος στις φετινές εργασίες συνεχίζονται οι σημερινές εργασίες της Ομηρικής Ακαδημίας.
Παράλληλα από τις 9.15-11.30 θα γίνουν μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας από τις Καθηγήτριες Πηνελόπη Μιχαλακοπούλου και Δρ Νίνα Παλαιού και το απόγευμα η διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών.
Το πρωί εξάλλου στο Τμήμα Καθηγητών θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις, ενώ το απόγευμα από 18.00-19.30 θα λάβει χώρα στο ΟΜΗΡΕΙΟ το συνέδριο με πρώτο ομιλητή τον Ισπανό Δρ Juan Rodriguez Somolinos, από τους σπουδαιότερους ερευνητές του ιδρύματος Ελληνοϊσπανικού Λεξικού “ΛΕΞΙΣ”, με θέμα “Νέα Ισπανική συμβολή στη Λεξικογραφία της Αρχαίας Ελλάδος”.
Στη συνέχεια οι σύνεδροι θα μεταβούν στη Δασκαλόπετρα όπου θα λάβει χώρα η τελετή αναγόρευσης των επίτιμων Δημοτών Ομηρούπολης και στη συνέχεια η Δρ. Αθηνά Ζαχαρού- Λουτράρη θα παρουσιάσει το βιβλίο της “ΟΜΗΡΟΣ, ο Χίος Αοιδός” που εκδόθηκε πρόσφατα.
Να σημειώσουμε ότι χθες έγινε σύμφωνα με το πρόγραμμα το ταξίδι στις Οινούσσες, με περιήγηση στα μνημεία του νησιού ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες. Η Οινουσσία γλύπτρια κα Μαίρη Παπακωνσταντίνου μίλησε για την αρπαγή της Ευρώπης στην ελληνική μυθολογία, ενώ ο πρώην προϊστάμενος και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω των Νομικών Υπηρεσιών του ΝΑΤ με θέμα “ναυτιλιακά στοιχεία στα Ομηρικά έπη”.