Αρχική Νέα Τοπικά Απιστη η… ΠΗΝΕΛΟΠΗ για τη Χίο!

Απιστη η… ΠΗΝΕΛΟΠΗ για τη Χίο!

4


Ανοικτά της Χίου θα περνά το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ που σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αιγαίου θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Σάμο- Κω και Ρόδο από τις 11 Ιουλίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.
Τη σύνδεση της συμπρωτεύουσας με τα τα τρία νησιά εγκαινίασε στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας το πλοίο “Πηνελόπη”, με 220 επιβάτες.
Το επιβατηκό-οχηματαγωγό θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα στις 17.45 από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Σάμο, Κω, και Ρόδο, ενώ από εκεί θα υπάρχει ανταπόκριση για Κάρπαθο και Ηράκλειο.

Επανάληψη γραμμής
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Δωδεκανήσων είχε διακοπεί πριν από δύο χρόνια και στο εξής το “Πηνελόπη” θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο με επιδότηση.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν κρίθηκε απαραίτητο να είναι η Χίος το πρώτο λιμάνι που θα πιάνει το πλοίο, προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη, δεδομένο ότι δεν είναι αναπτυγμένο το νησί μας τόσο τουριστικά όσο τα άλλα τρία νησιά (άρα χρειάζεται ενίσχυση) και επίσης σήμερα εξυπηρετείται από τα πλοία που πιάνουν όμως πρώτα λιμάνι σε Λήμνο και Λέσβο, οπότε στη Χίο φθάνουν τα… απόνερα των τουριστών.

Διάρκεια ταξιδιού
Το ταξίδι για Σάμο θα διαρκεί περίπου 15 ώρες, για Κω 19 ώρες και για Ρόδο 23 ώρες. Το εισιτήριο μέχρι Σάμο στοιχίζει για την 3η θέση, 35 ευρώ και η καμπίνα 48 ευρώ το άτομο, για την Κω η 3η θέση 40 ευρώ και η καμπίνα 53 ευρώ ενώ για Ρόδο 45 ευρώ η 3η θέση και η καμπίνα 60 ευρώ.
Το πλοίο θα αναχωρεί από τη Ρόδο στις 2.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το πρωί.