Αρχική Νέα Τοπικά Δρομολόγια για γερά… μπράτσα, διαμάχη ταξί με αστικά ΚΤΕΛ

Δρομολόγια για γερά… μπράτσα, διαμάχη ταξί με αστικά ΚΤΕΛ

47


Σκηνές “απείρου κάλλους” εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί έξω από το Νοσοκομείο Χίου, όταν τέσσερα ταξί εμπόδισαν την κίνηση ενός min-bus των Αστικών ΚΤΕΛ, με το αιτιολογικό ότι το δρομολόγιο του ήταν παράνομο.
Με παρέμβαση της τροχαίας η τάξη αποκαταστάθηκε, ενώ οι υπαίτιοι του περιστατικού προσήλθαν στην Αστυνομία για να δώσουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις (στη φωτογραφία εξηγήσεις και… on camera!).
Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ταξιτζήδων και των λεωφορειούχων προέκυψε το τελευταίο χρόνο όταν οι δεύτεροι δρομολόγησαν μικρά λεωφορεία σε συνοικίες της πόλης της Χίου. Με αφορμή την αλλαγή σχετικού νόμου που έγινε πρόσφατα το σωματείο ΤΑΞΙ προχώρησε σε προσφυγή κατά της απόφασης Νομάρχη όπου κατάφερε να κερδίσει την υπόθεση με αποτέλεσμα να απαγορευτούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια, μέχρι να λυθούν τουλάχιστον τυπικά ζητήματα όπως η τοποθέτηση πινακίδων που θα ορίζουν που ακριβώς είναι οι στάσεις των λεωφορείων.
Βλέποντας έτσι να κυκλοφορεί το πρωί της Τρίτης mini-bus έστω και σε παλιά γραμμή, οι ταξιτζήδες έκριναν ότι θα έπρεπε να αντιδράσουν δυναμικά. Εκ μέρους του σωματείου τους ο κ. Βαγγέλης Κρεατσούλας ισχυρίστηκε ότι οι άδειες που συνοδεύουν τα min-bus δεν αφορούν τη δρομολόγησή τους στις κανονικές γραμμές και δηλώνοντας ότι θα προσφύγουν μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Την αντίθετη άποψη έχει βέβαια ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Παντελής Κεφαλονίκας που σημείωσε ότι η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητά της σύμφωνα με τις ανάγκες της.
Να σημειώσουμε επίσης ότι την επαναφορά των δρομολογίων με mini-bus σε συνοικίες του Δήμου Χίου ζητούν και οι σύλλογοι των συνοικιών που για το σκοπό αυτό έχουν προχωρήσει και σε συγκέντρωση υπογραφών.