Αρχική Νέα Τοπικά Εργαζόμενοι ΤΕΔΒ: “Είμαστε κάτω από τη λαιμητόμο της απόλυσης”

Εργαζόμενοι ΤΕΔΒ: “Είμαστε κάτω από τη λαιμητόμο της απόλυσης”

16


“Τρομακτικό αρνητικό κλίμα” έχει δημιουργήσει η αβεβαιότητα που υπάρχει στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου υποστηρίζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία.
Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει ότι η εταιρεία αδυνατεί να προμηθευτεί υλικά για εργασία, ενώ θέλουν δημόσια να διευκρινίσουν την κατάσταση που επικρατεί στην ΤΕΔΒ.
“Δεν υπήρξε καμία εθελούσια έξοδος ή οικειοθελής αποχώρηση εργαζομένων. Δήλωσαν παραίτηση τρία άτομα (ένα που συνταξιοδοτήθηκε και δύο άλλα που προσελήφθησαν στο Δημόσιο Τομέα).
Από τα υπόλοιπα άτομα έχουν λάβει άδεια από επτά έως δέκα άτομα. Πέντε άτομα απασχολούνται στο Δήμο Ομηρούπολης. Ένα άτομο ασχολείται στην Προμηθευτική Εταιρεία του Δήμου Βροντάδου. Για εργασία τελικά παραμένουν από έξι έως εννέα άτομα, αριθμός μικρός για την ομαλή λειτουργία της ΤΕΔΒ Α.Ε.”
Από την άλλη, υπάρχει διγλωσσία από πλευράς διοίκησης όσον αφορά το μέλλον της Τεχνικής Εταιρείας και των εργαζομένων, αφού ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (Στέλιος Γεραζούνης) επιμένει ότι ουδείς απολύεται, αλλά θα γίνει προσπάθεια “εσωτερικής μετάθεσης” ατόμων (συνέντευξη στην ΠΑΤΡΙΔΑ). Την ίδια στιγμή όμως ο Δήμαρχος επιμένει στη συρρίκνωση της εταιρείας στα δεκαπέντε άτομα (συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ).
Εκ των πραγμάτων, γίνεται αντιληπτό ότι όλα αυτά δημιουργούν τρομακτικά αρνητικό κλίμα στους εργαζόμενους αφού ζουν στην αβεβαιότητα, κάτω από τη λαιμητόμο της απόλυσης. Η κατάσταση επιπλέον επιτείνεται από τα πλήθος των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά την αναγγελία για συρρίκνωση της εταιρείας και κύρια την αδυναμία προμήθειας υλικών ακόμα και από την άλλη δημοτική εταιρεία την ΠΕΔΗΒ (η οποία υπ’ όψη χρωστάει στην ΤΕΔΒ) καθώς και από την παραίτηση του προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου.
Το θολό τούτο τοπίο δημιουργεί αφόρητη κατάσταση στο ηθικό των εργαζομένων καλλιεργώντας κλίμα δυσπιστίας που έχει αντίκτυπο στην απρόσκοπτη και ομαλή διεκπεραίωση των έργων”, καταλήγει η επιστολή του Σωματείου των Εργαζομένων στην ΤΕΔΒ Α.Ε..