Αρχική Νέα Τοπικά Καθαρισμός επαρχιακού δικτύου από ΕΥΟΔΟ και σύσταση προς πολίτες

Καθαρισμός επαρχιακού δικτύου από ΕΥΟΔΟ και σύσταση προς πολίτες

15


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, σε συνεργασία με τον ΕΥΟΔΟ και με ιδιώτη εργολάβο, καταβάλλει προσπάθειες για τον καθαρισμό των πρανών του επαρχιακού οδικού δικτύου από τα σκουπίδια, που πετούν διερχόμενα οχήματα και λοιπά φερτά υλικά, που συσσωρεύονται παραπλεύρως των δρόμων.
Σε προηγούμενη εξόρμησή τους, τα συνεργεία που συστήθηκαν γι΄αυτό το σκοπό, μάζεψαν τόνους σκουπιδιών, όπως πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, κουτάκια και λοιπά άχρηστα αντικείμενα.
“Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους του νησιού, ας μην υποβαθμίζουμε οι ίδιοι το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, ας μην δυσφημίζουμε τον τόπο μας στους επισκέπτες μας, αφού η εικόνα των δημοσίων χώρων μας και των δρόμων μας αντανακλά το επίπεδο του πολιτισμού μας.
Απευθύνουμε θερμή παράκληση στους πολίτες της Χίου, να συμβάλλουν ώστε να παραμείνει καθαρό το επαρχιακό οδικό δίκτυο, μετά τον καθαρισμό του από τα ειδικά συνεργεία.
Απευθύνουμε επίσης έκκληση προς τους ΟΤΑ α βαθμού να φροντίσουν για τον καθαρισμό των δημοτικών οδικών δικτύων της αρμοδιότητάς τους”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου της Νομαρχίας.