Αρχική Πολιτισμός ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ: διδασκαλία Ομηρικών Επών και γνωριμία με τα μνημεία της Χίου

ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ: διδασκαλία Ομηρικών Επών και γνωριμία με τα μνημεία της Χίου

8


Είχαν συμπτώματα θλίψης και κατάθλιψης οι ομηρικοί ήρωες κατά τα 10 χρόνια πολέμου στην Τροία, καθώς και οι σύντροφοι του Οδυσσέα στα άλλα 10 χρόνια που κράτησε το ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη;
Στο ερώτημα αυτό θα απαντήσει η διάλεξη της Δρ. Ιατρικής κας Σεβαστής Χαβιάρα- Καραχάλιου με θέμα “η περιγραφή συμπτωμάτων θλίψης και κατάθλιψης στα ομηρικά έπη”, που θα γίνει σήμερα κατά την απογευματινή συνεδρία στο ΟΜΗΡΕΙΟ (6.30 μ.μ.).
Το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες με τη διδασκαλία των Ομηρικών επών από τον Καθηγητή κ. John Thorley (9.15 π.μ.), ο οποίος το απόγευμα (5.30μ.μ.) με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων θα παρουσιάσει τις περιοχές (που θα επισκεφθούν σπουδαστές και καθηγητές της Ομηρικής Ακαδημίας (Παρασκευή και Σάββατο) σε Τσεσμέ, Σμύρνη, Έφεσο, Πέργαμο και Μίλητο).
Επίσης το πρωί στις 11.15 η Δρ. Μαρία- Ελευθερία Γιατράκου θα μιλήσει με θέμα “Κ.Π. Καβάφη, η Ιθάκη και Γ. Σεφέρη η άρνηση”.
Οι σημερινές εργασίες της Ομηρικής Ακαδημίας θα ολοκληρωθούν με τη δεξίωση που προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Δαφνώνα και το περιοδικό “Δάφνη” μετά την επίσκεψη (7.30 μ.μ.) στη βυζαντινή περιοχή “Στρατηλάτο”, όπου θα γίνει και διάλεξη από την κα Αθηνά Ζαχαρού- Λουτράρη με θέμα “Ομηρος και Χίος”. Επίσης θα διεξαχθούν οι προφορικές εξετάσεις των φοιτητών της Ομηρικής Ακαδημίας.
Αύριο το πρωί, Πέμπτη, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη “ΚΟΡΑΗ” και εν συνεχεία Νέα Μονή, Ανάβατο και Αυγώνυμα, όπου θα παραθέσει γεύμα η ΤΕΔΚ. Το απόγευμα η εκδρομή θα συνεχιστεί με επίσκεψη στη Βολισσό και στο κάστρο της και η μέρα θα ολοκληρωθεί με παράθεση δείπνου από το Δήμο Αμανής.