Αρχική Πολιτισμός Ναυτοπρόσκοποι από Κύπρο στο νησί του Ομήρου

Ναυτοπρόσκοποι από Κύπρο στο νησί του Ομήρου

30



ΧΙΟΣ – ΚΥΠΡΟΣ
Περιπλάνηση στο νησί του Ομήρου


Από 14 έως 25 Ιουλίου θα βρίσκονται στη Χίο και ειδικότερα στο Βροντάδο είκοσι έξι Ναυτοπρόσκοποι από τη Λάρνακα της Κύπρου. Οικοδεσπότης θα είναι το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, το οποίο ουσιαστικά ανταποδίδει τη φιλοξενία των παιδιών του από τους Κυπρίους προσκόπους κατά τον περσινό Ιούλιο στη Λάρνακα. Μαζί με τους βρονταδούσους προσκόπους και ανιχνευτές ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ανέλθει σε σαράντα παιδιά και δέκα ενήλικες βαθμοφόρους από τη Χίο και την Κύπρο. Τις πρώτες έξι ημέρες τα παιδιά θα κατασκηνώσουν στο Προσκοπικό Κέντρο “Μάναγρος” στη Βολισσό.


Τις υπόλοιπες ημέρες, τα κυπριοτόπουλα θα φιλοξενηθούν από οικογένειες προσκόπων κυρίως στο Βροντάδο, αλλά και σε Λαγκάδα και Χώρα, ενώ παράλληλα θα εξελιχθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα περιήγησης και γνωριμίας με τη Χίο, όπως ποδηλατική περιήγηση του Κάμπου, επίσκεψη στα μαστιχοχώρια και γνωριμία με τη μαστίχα, ναυτοπροσκοπικές δραστηριότητες στον κόλπο της Λαγκάδας, ταξίδι στις Οινούσσες και επίσκεψη στο Ναυτικό της Μουσείο, κατάβαση του Φαραγγιού του Αναβάτου κ.α. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου στην “Πέτρα του Ομήρου”, όπου εκτός των άλλων η Δρ Φιλολογίας Κα Αθηνά Ζαχαρού Λουτράρη θα μιλήσει σε παιδιά και μεγάλους, συνδέοντας τον Όμηρο με τη Δασκαλόπετρα και τη Χίο.
Παράλληλα με τους προσκόπους, στη Χίο θα φθάσει και μία ομάδα αποτελούμενοι από γονείς των παιδιών, που θα ακολουθήσει το δικό της ξεχωριστό πρόγραμμα διαμονής και περιήγησης.



Στυλοβάτης της όλης δράσης είναι η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου. Η ομάδα των Κυπρίων προσκόπων θα αναχωρήσει για την Κύπρο τη Δευτέρα 25 του μηνός.
 

Διαφήμιση