Αρχική Νέα Τοπικά Στο δρόμο ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Λιμενικό στις 24 Ιουλίου

Στο δρόμο ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Λιμενικό στις 24 Ιουλίου

7


Πανελλαδική κινητοποίηση ανήμερα της 31ης επετείου της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.


Τα μέλη των συνδικαλιστικών ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κατεβαίνουν στις 24 του μηνός στο δρόμο, για πολλοστή φορά, διεκδικώντας την άμεση υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αναγνώριση των επαγγελμάτων τους ως “επικίνδυνων και ανθυγιεινών”, την αύξηση του βασικού μισθού από 720 σε 860 ευρώ, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και άλλα.


Αγωνίζονται, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, “για αξιοπρεπείς μισθούς και σταθερό ασφαλιστικό μέλλον” και τέλος επαγρυπνούν για “να μην ακυρωθούν οι κατακτήσεις τους”, επισημαίνοντας ότι “η αδιαφορία, έχει το δικό της τίμημα…”.


Η απόφαση να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις στις 24 Ιουλίου ελήφθη ομόφωνα χθες κατά τη διάρκεια του γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).


Μάλιστα, προκειμένου να μην παρεξηγηθούν για την ημέρα επιλογής των κινητοποίησεών τους, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “Για όσους ενδεχομένως σπεύσουν να μας κατηγορήσουν ότι “προσβάλλουμε” τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για την πτώση της δικτατορίας και την εδραίωση της Δημοκρατίας μετά το 1974, τους υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία καταστατικά δεσμεύεται να παλεύει διαρκώς για τη Δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και την ειρήνη και να συμβάλλει με το έργο της στη διαφύλαξη και την προαγωγή των δημοκρατικών θεσμών της χώρας”.


“Δεν κάνουμε τίποτε παραπάνω. Διαδηλώνουμε συμβολικά στις 24 Ιουλίου, όπως το κάναμε και πριν από δυο χρόνια, χωρίς να “προσβάλλουμε” τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους της”, καταλήγουν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 14/07/2005